Αθλητισμός

Ένταση στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ

Χρόνος ανάγνωσης 4’ 05-12-2019 21:46 Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Λιγκ Καπ. Όπως είναι φυσικό οι δύο αποφάσεις των διαιτητών στο «χρυσό» σετ προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης. Όταν η κουβέντα έφτασε στις δύο επίμαχες φάσεις, οι αναφορές του Γιώργου Πετρέα αλλά και…


petreas

Χρόνος ανάγνωσης4’

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Λιγκ Καπ.

Όπως είναι φυσικό οι δύο αποφάσεις των διαιτητών στο «χρυσό» σετ προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης. Όταν η κουβέντα έφτασε στις δύο επίμαχες φάσεις, οι αναφορές του Γιώργου Πετρέα αλλά και του Φερνάντο Μουνιόθ έφεραν την αντίδραση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που ήταν αίθουσα.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπενίτεθ Μουνιόθ είπε: «Σήμερα κάναμε την χειρότερη εμφάνιση της σεζόν. Ευτυχώς όμως βγάλαμε αντίδραση στο χρυσό σετ και κρατήσαμε την ουσία που ήταν η πρόκριση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που δεν παραδόθηκαν στην πιο κρίσιμη στιγμή και βρήκαν το δρόμο για την πρόκριση».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό αλλά και εμείς ήμασταν πολλοί καλοί στο μπλοκ – άμυνα ακόμα και σε συνθήκες καλής υποδοχής από τον Ολυμπιακό Ακόμα δεν είμαστε καλοί στο τρανζίσιον. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για μπρέικ πόιντ. Είμαι περήφανος για τη νίκη με 3-0 σετ, αλλά πιο πολύ είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε. Ολοι είναι σούπερ επαγγελματίες στον ΠΑΟΚ. Όλοι καταλαβαίνουν τη δουλειά που γίνεται. Αυτό που γίνεται δε μπορεί να μας το στερήσει κανείς. Ο χρόνος δουλεύει για μας. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Για τις αμφισβητούμενες φάσεις: «Σε εκείνες τις δύο φάσεις ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε φιλέ. Κάναμε δύο ενστάσεις. Στην πρώτη ο διαιτητής έδωσε τέσσερις μπάλες αλλά όταν είδαν το βίντεο διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει φιλέ αλλά δεν υπάρχει και τέσσερις μπάλες ενώ η μπάλα είχε τελειώσει κανονικά και έφυγε στην κερκίδα. Στη δεύτερη φάση δίνει τη μπάλα στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός ζητάει τσάλεντζ, δίνει φιλέ και έδωσε επανάληψη και κανείς δεν κατάλαβε γιατί επαναλήφθηκε η φάση. Κάναμε δύο ενστάσεις. Γίνεται ένσταση να επαναληφθεί το χρυσό σετ.

Για τον Βαν Ντικ: «Ο Βαν Ντάικ είναι έμπειρος πολύ και μας βοηθάει πολύ. Σήμερα μας βοήθησε πολύ στο σερβίς. Η παρουσία του κρίνεται θετική, μας βοηθάει πολύ και μην ξεχνάτε πως είχε να παίξει από τον Απρίλιο».

Υπόσχεση στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ να ξέρει πως στο τέλος δεν θα τον απογοητεύσουμε. Εγώ κοιτάω το παρόν και το μέλλον και ο ΠΑΟΚ να ξέρει πως στο τέλος θα τον ανταμείψουμε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπενίτεθ Μουνιόθ δήλωσε: «Δεν είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την εμφάνιση αλλά από την άλλη πήραμε την πρόκριση και είμαστε μέσα στο στόχο μας. Ημασταν υποχρεωμένοι να πάρουμε την πρόκριση. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν το Λιγκ Καπ για μας είναι ένας τίτλος και η ιστορία γράφεται με τους τίτλους. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και χωρίς παρεξήγηση μπορώ να πω και εγώ την άποψη μου για τις δύο φάσεις που υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ πως αδικήθηκε. Στην πρώτη φάση ο διαιτητής δίνει τέσσερις μπάλες. Από τη στιγμή που ο διαιτητής σφυρίξει από εκεί και πέρα δεν υπάρχει παιχνίδι. Η μπάλα αν έπεφτε κάτω δε μπορεί να συνεχιστεί. Στη συνέχεια πήραμε Τσάλεντζ εμείς και ζητήσαμε μπλοκ άουτ στον παίκτη του ΠΑΟΚ».

Κώστας Δεληκώστας: «Πήρατε Τσάλεντζ καπ για φιλέ και όχι για μπλοκ άουτ και παρεμπιπτόντως ο διαιτητής είδε άλλη παράβαση».

Γιώργος Πετρέας: «Εγώ λέω τη γνώμη μου και δεν θέλω να με διακόπτετε. Μπορεί και να λέω κάτι λάθος αλλά επιτρέψτε μου να μιλήσω».

Κώστας Δεληκώστας: «Οκ. Συγγνώμη, παρακαλώ…»

Γιώργος Πετρέας: «Το κερδίσαμε το τσάλεντζ στο 6-10 και συνεχίζουμε. Στην δεύτερη φάση στο 9-14 καρφώνει με πάιπ ο παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής σφυρίζει φιλέ σε βάρος του Ολυμπιακού. Η μπάλα δεν έχει σκάσει ακόμα κάτω».

Κώστας Δεληκώστας: «Λάθος κάνεις Γιώργο…»

Γιώργος Πετρέας: «Δεν συζητάω μαζί σας κύριε Δεληκώστα. Είναι η σειρά μου να μιλήσω και θέλω να μιλήσω»

Κώστας Δεληκώστας: «Μα εκτίθεσαι…»

Γιώργος Πετρέας: «Δεν εκτίθεμαι… Οταν σφυρίζει ο διαιτητής η φάση σταματάει εκεί. Δεν υπάρχει μετά ότι και να γίνει. Αυτά ήθελα να πω. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Δίνω όμως και συγχαρητήρια στην ομάδα μου που συνεχίζει στους τελικούς. Θα γιγαντώσουμε κι άλλο την ομάδα μας με την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλο »

Στη συνέχεια ο Μπενίτεθ Μουνιόθ μίλησε για τα δύο Τσάλεντζ ρέφερι που ζήτησε στο χρυσό σετ: «Στην πρώτη φάση ζήτησα πως υπήρχε επαφή στο μπλοκ. Στη δεύτερη φάση σφυρίχτηκε φιλέ στον Πετρέα. Αν μια ομάδα ζητήσει τσάλεντζ και οι διαιτητές διαπιστώσουν και μία άλλη παράβαση την σφυρίζουν. Αν ο ΠΑΟΚ ήξερε τους κανονισμούς έπρεπε αμέσως μετά να ζητήσει βίντεο τσάλεντζ για λογαριασμό του. Για μας είναι πολύ ξεκάθαρα όλα».

Κώστας Δεληκώστας: «Εμείς δεν θέλουμε να ξέρουμε τους κανονισμούς του τσάλεντζ ρέφερι. Ξέρουμε τους κανονισμούς του βόλεϊ».

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε: «Εχουμε μεγάλη βελτίωση στο παιχνίδι μας. Με την έλευση του Βαν Ντάικ λύσαμε πολλά προβλήματα. Δυστυχώς είχαμε ένα κακό ξεκίνημα στο χρυσό σετ. Υποσχόμαστε στον κόσμο του ΠΑΟΚ πως όταν πρέπει θα είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταση στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (vid)

Πηγή