«Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής στον βουλευτή της ΝΔ -Διακομματική καταδίκη και αποβολή της ΧΑ από τη συνεδρίαση

AIDS: Επαναστατική θεραπεία μέσω του... ιού HIV

. Υγεία

AIDS THERAPEIAΑυστραλοί επιστήμονες του Queensland Institute of Medical Research υποστηρίζουν ότι έχουν βρει έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο τον ιό HIV, για την πρόληψη του AIDS, μια τεχνική που περιγράφεται ως «καταπολέμηση της φωτιάς με τη φωτιά».

Ο ερευνητής David Harrich υποστηρίζει ότι έχει σχεδιάσει έναν τρόπο για να τροποποιήσει μια πρωτεΐνη του HIV και να μεταβάλλει τον ιό, έτσι ώστε να παρέχει μακράς διαρκείας και πιθανώς μόνιμη προστασία από το AIDS, τη νόσο που προκαλεί ο HIV, όπως αναφέρει η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Human Gene Therapy».

Στο πείραμά του, ο Harrich μετέβαλε μια πρωτεΐνη που είναι ένα κρίσιμο συστατικό όλων των ζωντανών κυττάρων και περιλαμβάνει πολλές ουσίες, μεταξύ αυτών αντισώματα και ορμόνες, οι οποίες συνήθως βοηθούν τον ιό να αναπτυχθεί. Η τροποποιημένη πρωτεΐνη αντιθέτως, βοηθά στην πρόληψη της αναπαραγωγής και εξάπλωσης του ιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πάψουν να μολύνονται από τον ιό HIV, αλλά ότι ο εν λόγω ιός δεν θα αναπτυχθεί σε AIDS, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

"Αυτή η θεραπεία είναι πιθανώς μια θεραπεία για το AIDS. Δεν είναι μια θεραπεία για τη λοίμωξη από τον ιό HIV, αλλά δυνητικά θα μπορούσε να δώσει τέλος στη νόσο. Κι αυτό διότι είναι το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο προστατεύει από ευκαιριακές λοιμώξεις που συνήθως είναι η αιτία του AIDS. Στην πραγματικότητα η αιτία είναι η ευκαιριακή λοίμωξη, όχι ο HIV, επειδή το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει εξαντληθεί, "εξήγησε ο Harrich.

"Αυτή η πρωτεΐνη, παρούσα σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, θα συμβάλει στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να χειριστούν τις κανονικές λοιμώξεις. "

Η θεραπεία που βασίζεται σε μια μόνο πρωτεΐνη θα μπορούσε να δώσει τέλος στις παρούσες θεραπείες με τους πολλαπλούς συνδυασμούς φαρμάκων, κάτι που σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους φορείς, αλλά και χαμηλότερο κόστος.

Ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το να στρέψει κανείς τον ιό HIV ενάντια στον...εαυτό του, μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση και οι Αυστραλιανοί ερευνητές παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση