Αξίζει

Πούτιν: Οι ΗΠΑ παραβίασαν ξεκάθαρα το διεθνές Δίκαιο -Χειρότερες οι σχέσεις μας από τότε που ανέλαβε ο Τραμπ

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

ΠΟΥΤΙΝ 45Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν χειροτερέψει από τότε που ανέλαβε ο Τραμπ, τον Ιανουάριο. Η εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει επιδεινωθεί «σε στρατιωτικό επίπεδο», είπε ο Πούτιν σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πως η Δαμασκός έκανε χρήση χημικών όπλων, αλλά αντίθετα τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως η Ουάσινγκτον παραβίασε το διεθνές Δίκαιο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας.

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι Mir 24 TV, ο Πούτιν είπε: «Πού είναι τα στοιχεία ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα; Κανένα στοιχεία. Και τι γίνεται με την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου; Είναι ένα προφανές γεγονός».

Σχολιάζοντας την αντίδραση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις αμερικανικές επιδρομές, ο Πούτιν είναι πως ήταν του επιπέδου νεύματος με το κεφάλι σαν κούκλες. «Ποια ήταν η αντίδραση των συμμάχων του ΝΑΤΟ; Όλοι τους κούνησαν το κεφάλι σαν τις κούκλες», είπε χαρακτηριστικά.