Υγεία

To καλύτερο φάρμακο για τον προστάτη

Όταν προσπαθείτε να βρείτε τα σωστά συμπληρώματα για τη θεραπεία μιας πάθησης υγείας, μπορεί να αισθανθείτε σαν να κάνετε σκοποβολή στο σκοτάδι. Συχνά πρέπει να βασίζεστε σε αυτά που λέει ο ένας και ο άλλος. Μερικοί άνδρες με υπερπλασία του προστάτη όμως έχουν βρει επιτυχία με τα συμπληρώματα διατροφής . Και υπάρχει τουλάχιστον κάποια επιστημονική έρευνα για να τα στηρίξει.

Όταν έχετε καλοήθης υπερπλασία του προστάτη , ο προστάτης σας είναι μεγαλύτερος από το κανονικό. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως αδύναμη ροή ούρων ή ανάγκη για πολύ ούρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο για τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι παρενέργειες είναι υπερβολικές. Ή, απλώς θα προτιμούσατε να μην χρειάζεται να παίρνετε φάρμακα τόσο συχνά.

Το θέμα με τα συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα δεν είναι τόσο στενά ρυθμισμένα όσο τα φάρμακα που συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα, η ασφάλεια και τα αποτελέσματά τους μπορεί να διαφέρουν. Είναι καλύτερο να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με συνταγογραφούμενα φάρμακα, θεραπείες ή εξετάσεις που μπορεί να χρειαστείτε.

Τα πιο κοινά συμπληρώματα

Το καλύτερο μελετημένο, πιο συχνά χρησιμοποιούμενο συμπλήρωμα για τη θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη είναι με διαφορά το prostaline