Top Stories

Δολοφονία πρέσβη: Αδίστακτη η σύζυγος φορτώνει το έγκλημα στον εραστή της

Εμφανίζει τον δολοφονημένο σύζυγό της ως μέθυσο και βίαιο…

fransΝα φορτώσει το έγκλημα στον εραστή της επιχειρώντας ταυτόχρονα να εμφανίσει τον δολοφονημένο σύζυγό της ως μέθυσο και βίαιο προσπάθησε η 40χρονη Φρανσουάζ στην κατάθεσή της

ενώ σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του έλληνα πρέσβη στο Ρίο Κυριάκου Αμοιρίδη από την βραζιλιάνα συζυγό του, Φρανσουάζ Σίλβα Ντε Ολιβέιρα και τον 29χρονο εραστή της που υπηρετεί στην στρατιωτική αστυνομία είναι απανωτές.

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης η Φρανσουάζ αρνήθηκε τον ρόλο του «εγκεφάλου» της δολοφονίας όπως την υπέδειξε ο συνεργός και ξάδελφος του εραστή της.

Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι γνώρισε τον Σέρτζιο πριν 6 μήνες μέσα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα καθώς ήταν υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας και συναγερμού.

Σχεδόν αμέσως δημιούργησαν ερωτικό δεσμό και μάλιστα επειδή εκείνος μπαινοέβγαινε με ευκολία στην οικία, λόγω επαγγέλματος, δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν σεξ ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο Αμοιρίδης! Οπως είπε η γυναίκα, ο Σέρτζιο ζήλευε πολύ όταν την έβλεπε με τον πρέσβη και αυτό ήταν που κατά τη γνώμη της όπλισε το χέρι του.

Η Φρανσουάζ στην κατάθεσή της απαξίωσε και τον νεκρό σύζυγό της λέγοντας πως ήταν μέθυσος και την κακοποιούσε τόσο λεκτικά, όσο και σωματικά. Τους ισχυρισμούς της πάντως καταρρίπτουν συγγενικά της πρόσωπα όπως η μητέρα και η αδελφή της που ανέφεραν πως ο πρέσβης ήταν ένας υπέροχος και δοτικός άνθρωπος σε εκείνη και στο παιδί τους.

H Φρανσουάζ «έδωσε» τον εραστή της και την κάρφωσε ο εξάδελφός του

Η 40χρονη Φρανσουάζ σύμφωνα με πληροφορίες με κλάματα επιχείρησε να πείσει τους αστυνομικούς ότι δεν είχε εμπλοκή στην δολοφονία και πως μοναδικός δράστης ήταν ο αστυνομικός. Η γυναίκα υποστήριξε επίσης ότι ο πρέσβης ήταν βίαιος και την κακοποιούσε. Κάτι που όμως καταρρίπτουν οι μαρτυρίες των δικών της συγγενών όπως η μητέρα και η αδελφή της.

Αντίθετα ο 29χρονος νεαρός αστυνομικός Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο – που αναγκάστηκε να ομολογήσει το έγκλημα όταν του έδειξαν τις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας με τον ίδιο να σύρει το πτώμα του πρέσβη – δήλωσε πως ότι η γυναίκα δεν είχε καμία σχέση.Υποστήριξε πως ήρθαν στα χέρια με τον Αμοιρίδη και τον σκότωσε βρισκόμενος σε αυτοάμυνα. Ο νεαρός αστυνομικός μπαινόβγαινε στο σπίτι του πρέσβη καθώς είχε την εποπτεία του συστήματος ασφαλείας του σπιτιού.

Αλλά ο εξάδελφός συνεργός του Eduardo Moreira Tedeschi την υπέδειξε ως τον εγκέφαλο του σχεδίου εξόντωσης του πρέσβη. Ο εξάδελφος του αστυνομικού ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» βοηθώντας να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια). Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ξάδελφος συνεργός η σύζυγος του πρέσβη γύρισε στο σπίτι μαζί με την 11χρονη κόρη τους και ενώ το πτώμα του πατέρα της ήταν ακόμη στο σαλόνι. Μπήκαν από την πίσω πόρτα και τους εγκάλεσε γιατί δεν είχαν ακόμη ξεφορτωθεί το πτώμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες τύλιξαν το πτώμα του Έλληνα πρέσβη στο χαλί του σαλονιού και το μετέφεραν στο αυτοκίνητο το οποίο και έκαψαν κάτω από ανισόπεδη γέφυρα σε κακόφημη περιοχή του Ρίο.

Τραγική και άνανδρη δολοφονία

Ο επιθεωρητής ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση, έκανε λόγο για μία «τραγική και άνανδρη δολοφονία» και σημείωσε για την Φρανσουάζ «αφαίρεσε τη ζωή του πρέσβη για να απολαύσει τη ζωή της δίπλα στον εραστή της».

Οπως έγινε γνωστό, δεν υπήρχαν ίχνη από σφαίρες, κάτι που οδηγεί τις Αρχές στην εκτίμηση ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας διατηρούν επιφυλάξεις για τα ακριβή κίνητρα της δολοφονίας και ερευνούν τα περιουσιακά στοιχεία του Κυριάκου Αμοιρίδη, αλλά και το αν υπήρχαν ασφάλειες ζωής τόσο για τον ίδιο, όσο και για την σύζυγο και την 11χρονη κόρη τους…