Αθλητισμός

Χρήστος Η. Χαλαζιάς « Πως ξε…Πωλείται ο Ορυκτός μας Πλούτος!…» Εκδόσεις Δρόμων.

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

banner xalaziasΑν κάποιος θέλει να έχει σαφή και τεκμηριωμένη εικόνα για την διαχρονική οικονομική κατάσταση της χώρας και τα αίτια που προκάλεσαν πέντε πτωχεύσεις από την επανίδρυση το Ελληνικού κράτους θα πρέπει να μελετήσει με προσοχή τα αίτια που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση, τη στιγμή που άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν το δεκαπλάσιο χρέος και δεν μπαίνουν σε επιτήρηση ή δεν υπογράφουν μνημόνια.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να ρίξει μια ματιά στην ανεύθυνη δράση του καιροσκοπικού οικονομικού – πολιτικού κατεστημένου και δεύτερον να αναλύσει τη γεωοικονομική και γεωστρατηγική πολιτική των ισχυρών.

Θα πρέπει με απλά λόγια να ερευνήσει όλους αυτούς που από το 1832 καθόριζαν τις προοπτικές της οικονομική ανάπτυξης και προσδιόριζαν, αν η χώρα μας πρέπει αξιοποίηση τον πρωτογενή ορυκτό πλούτο της, δημιουργώντας βαριά βιομηχανία ή παρασιτική.

Αυτά τα στοιχεία, ερευνά το βιβλίο του Χρήστου Η. Χαλαζιά «Πως ξε… Πωλείται ο Ορυκτός μας Πλούτος!…» από τις εκδόσεις «Δρόμων» καταγράφοντας με συγκεκριμένα στοιχεία με χάρτες που καταγράφουν όλες τις ενεργειακές πηγές που υπάρχουν στην Ελλάδα ακόμη και την ποσοτική τους δύναμη, τις συμφωνίες που έχουν υπογραφή διαχρονικά και καθορίζουν τον τρόπο οικονομικής ανάπτυξης και πως δεσμεύεται το κράτος για την μη αξιοποίηση τους.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι το οικογενειοκρατικό καιροσκοπικό πολιτικό – οικονομικό κατεστημένο είναι εξαρτημένο από τον ξένο παράγοντα είτε αυτός λέγεται Βρετανικός, Αμερικανικός ή Γερμανικός.

Ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου θα διαπιστώσει γιατί η χώρα μας θα μπορούσε να είναι οικονομικά κυρίαρχη, αν αξιοποιούσε με σχεδιασμό τον Ορυκτό ενεργειακό πλούτο της.