«Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής στον βουλευτή της ΝΔ -Διακομματική καταδίκη και αποβολή της ΧΑ από τη συνεδρίαση

Αδελφοί Γκριμ, 200 χρόνια παραμύθια

. Πολιτισμός

Greem«Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», «Η Κοκκινοσκουφίτσα» «Ο Βασιλιάς Βάτραχος», «Χάνσελ και Γκρέτελ», «Ραπουνζέλ», «Ο γενναίος ραφτάκος», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Σταχτοπούτα», «Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια»...

Τα πασίγνωστα παραμύθια που περιλαμβάνονται στα πρώτα ακούσματα και διαβάσματα των παιδιών τα τελευταία 200 χρόνια κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα στους λαούς της Βόρειας Ευρώπης για πολύ περισσότερο. Γνωστά έγιναν όμως χάρη σε δύο γερμανούς λογίους, τους αδελφούς Γκριμ, οι οποίοι τα συνέλεξαν διασώζοντάς τα από τη λήθη και τα εξέδωσαν κάνοντάς τα γνωστά σε ένα ευρύτατο κοινό.

Συνολικά 211 παραμύθια κυκλοφόρησαν με τον γενικό τίτλο «Παιδικά και οικογενειακά παραμύθια». Έκτοτε, αυτές οι ιστορίες, που έχουν βγει από την ψυχή του λαού, διασκεδάζουν και διδάσκουν γενιές παιδιών και εμπνέουν διαρκώς στη λογοτεχνία, στο θέατρο και στον κινηματογράφο μεταπλάσεις, μεταφορές και διασκευές τους.

Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τόμου των «Παιδικών και οικογενειακών παραμυθιών» το 1812, με 86 παραμύθια, η γκαλερί ΚΝΟΤ (Μιχαλακοπούλου 206 και Πύρρου, Αθήνα) διοργανώνει φεστιβάλ με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν ως τα Χριστούγεννα.

Το πρόγραμμα εγκαινιάζει στις 16 Σεπτεμβρίου η θεατρική παράσταση «Στο κάστρο του Κυανοπώγωνα».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση