Top Stories

Βόμβα μεγατόνων από Φαλτσιανί: «Η λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στην Ελλάδα είναι μόνο ένα μικρό μέρος της πραγματικής»

Κατέθεσε κάτω από άκρα μυστικότητα, σε 4 Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι…

faltsianiΣε 4 εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, έδωσε σήμερα πολύωρη κατάθεση ο Ερβέ Φαλτσιανί για την λίστα Λαγκάρντ σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας και στα πλαίσια έρευνας που έχει ανοίξει μετά την αποστολή φακέλλου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Φαλτσιανί, είχε δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει την ελληνική δικαιοσύνη και η κατάθεσή του κρίθηκε απαραίτητη για να φωτιστούν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Πάντως, η δικαιοσύνη έχει ήδη στα χέρια της την λίστα Λαγκάρντ, η οποία ήρθε επισήμως από τις ελβετικές αρχές και ελέγχεται όνομα-όνομα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο ίδιος ο Φαλτσιανί εξάλλου σύμφωνα με το «Βήμα», φέρεται να δήλωσε: «Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα σε είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν».

«Πρέπει να βοηθήσουμε να αποκαλυφθούν όλα» είπε. Δήλωσε μάλιστα πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη του επαφή με την ελληνική Δικαιοσύνη. «Έδωσα ένα πρώτο δείγμα όλων των στοιχείων που έχω» συμπλήρωσε.

Η κατάθεση θα αποτελέσει αφετηρία για αξιολόγηση όλων των δικαιούχων των υπεράκτιων εταιρειών οι οποίοι πλέον με ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, άμεσα έρχονται και νέες ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα.

Ο Εβρε Φαλτσιάνι είναι ο άνθρωπος που υπέκλεψε τη λίστα καταθετών από το υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύης και θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τα στοιχεία της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που περιλαμβάνει περισσότερους από δυο χιλιάδες Έλληνες καταθέτες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της HSBC.

Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του κλιμακίου των εισαγγελέων στο Παρίσι, είναι ο Προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος και τον συνοδεύουν οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης.