Κεδίκογλου: Φέρνουμε νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή [vid]

. Πολιτική

SYMEONKEDIKOGLOU 5Για τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής: «Φέρνουμε ένα νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή. Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση σε αυτά τα παιδιά με αναπηρία στη γνώση. Ένα δεύτερο νομοσχέδιο έρχεται για την έρευνα και την τεχνολογία. Το τρίτο θέμα είναι η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες».
Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι θα προχωρήσουν στην επαναξιολόγηση από μηδενική βάση όλων των συγγραμμάτων, αλλά και της διδακτέας ύλης από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό παρατηρητήριο βίας. «Μπαίνουμε πάνω στο μαθητή, για να σπάσουμε τη σιωπή», δήλωσε, τονίζοντας ότι 13 συντονιστές λειτουργούν ανά την Ελλάδα. Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι «Όταν κάποιος έχει δικαστεί, δεν θα μπορεί να λαμβάνει θέσεις ευθύνης». Τέλος, σχολίασε το θέμα του εξαμήνου, λέγοντας ότι το ζήτημα δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα.Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση