Πολιτική

Η Δημοκρατκή Ευθύνη είπε «όχι» σε Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση -Για λόγους αρχής

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

«Για λόγους αρχής δεν ανταποκρινόμαστε σε ανάλογες πρωτοβουλίες, αναφέρει η κίνηση «Δημοκρατική Ευθύνη» απορρίπτοντας την πρόσκληση για συμπόρευση της «Ωρας Αποφάσεων».

Σε επιστολή της προς την πρωτοβουλία των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, η Δημοκρατική ευθύνη εκτιμά ότι «δεν αρκούν απλώς συσσωματώσεις προσώπων και παλαιών μηχανισμών, ανεξαρτήτως προθέσεων και πολιτικού περιεχομένου, προκειμένου να “αναγεννηθεί ο χώρος” και πολύ περισσότερο η χώρα».

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή στην πρόσκληση των «3» για συμπόρευση:

«Σας ευχαριστούμε για την πρόσκλησή σας, αλλά για λόγους αρχής δεν ανταποκρινόμαστε σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Η Δημοκρατική Ευθύνη εκτιμά ότι δεν αρκούν απλώς συσσωματώσεις προσώπων και παλαιών μηχανισμών, ανεξαρτήτως προθέσεων και πολιτικού περιεχομένου, προκειμένου να “αναγεννηθεί ο χώρος” και πολύ περισσότερο η χώρα. Οι νέες ιδέες, τις οποίες θα υπηρετήσουν άνθρωποι της εποχής, μπορούν μόνο να σωρεύσουν τα αναγκαία νέα κεφάλαια αξιοπιστίας και να προκαλέσουν τις νέες πολιτικές δυναμικές ποιότητας και αποτελεσματικότητας.

Στα πλαίσια αυτά, η όποια νέα προσπάθεια θα πρέπει να έχει ως αυστηρή προϋπόθεση τη συμμετοχή της κοινωνίας, τη δημιουργία από τη βάση ενός φορέα που θα αποπνέει πολιτική υγεία και του οποίου θα ηγούνται καινούργιοι στην πολιτική άνθρωποι της εποχής και όχι άλλων εποχών ή που υπηρέτησαν το προηγούμενο πολιτικό σύστημα.

Με την οφειλόμενη τιμή,

Για τη Δημοκρατική Ευθύνη,

Η Τριμελής Πολιτική Εκπροσώπηση

Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος, LLM

Παναγιώτης Τσίρης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,

πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Γιώργος Χατζηθεοφάνους, υποστράτηγος ε.α., Οικονομολόγος