Top Stories

Δεν βλέπει συμφωνία ο Ντάισελμπλουμ στις 7 Απριλίου, πάμε για έκτακτο Eurogroup -ΔΝΤ: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

ca8d857c08e04117769c0794073c31c8-630x420

Σαφές μήνυμα πως οι διαφορές μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών εξακολουθούν να υπάρχουν έστειλε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται, ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον.

Όπως τόνισε, «ακόμη είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Την πίεση στο φουλ προς την ελληνική πλευρά αυξάνει με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα από τη «διαρροή» της κυβέρνησης ότι η συμφωνία και η ψήφιση είναι προ των πυλών, και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τη διέψευσε.

gerntaiselbloum

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, ακόμα και αν επιστρέψουν τη Δευτέρα οι θεσμοί στην Αθήνα.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να εγκρίνουμε σύντομα μια συμφωνία, αλλά αυτό δεν θα είναι στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup σε δημοσιογράφους στη Χάγη προσθέτοντας ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και της Ελλάδας.

«Είναι πάντα δυνατό να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup. Αυτό δεν είναι μια ανακοίνωση, αλλά υπάρχει η δυνατότητα αυτή» πρόσθεσε.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά την ανατροπή που επιχείρησαν τόσο το μέγαρο Μαξίμου όσο και οι ΑΝΕΛ σε ένα μέρος από όσα συμφώνησαν υπουργοί της κυβέρνησης με τους θεσμούς ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Από το πρωί κυβέρνηση, θορυβημένη από τη εικόνα ναυαγίου, προσπαθεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που αποτυπώθηκε και χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες και αντανακλάται και στις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ και περιμένει μια θετική έκβαση στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και το Δ.Ν.Τ. σήμερα το απόγευμα ώστε να γυρίσουν τα κλιμάκια στην Αθήνα ακόμη και την Κυριακή το βράδυ.

Κομισιόν: Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για επιστροφή θεσμών

Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επεσήμανε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Εντός της ημέρας αποφασίζουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αν και πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA), ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως και πριν από λίγες ημέρες είχε ακουστεί η πιθανότητα για ένα έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 28 Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστα Ζουράρις, αναφερόμενος στην ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εφη Αχτσιόγλου, είπε πως η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους.