Πολιτική

Απίστευτη ατάκα: Όταν ο Τσακαλώτος επικαλέστηκε τον Ζορμπά…για να πείσει το ΔΝΤ για το πλεόνασμα

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

zorbas tsakal708

Ο υπουργός Οικονομικών, στην δραματική του ομιλία στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Greece and the global disruptive environment»», όπου επιτέθηκε σε ΔΝΤ και Βερολίνο, είχε μια λογοτεχνική έξαρση.

Μέχρι και τον «Αλέξη Ζορμπά» τον περίφημο ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη επικαλέστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα χαμηλών πλεονασμάτων!

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα το 2019- 2020, ανέφερε ότι και η Ελλάδα και το ΔΝΤ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν πως πολύ δύσκολα μπορεί να διατηρηθεί το 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια. «Λέει το ΔΝΤ ότι αυτή είναι και η δική του ανάλυση, διότι δημιουργεί ύφεση και λιτότητα. Αλλά το ΔΝΤ λέει και ότι εάν οι Έλληνες συμφωνήσουν για υψηλά πλεονάσματα, θα τους αναγκάσουμε για περισσότερα μέτρα» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να προσθέσει: «Αυτή τη θέση, ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη δεν θα τη θεωρούσε θαρραλέα. Αντί να τα βάλουν με τους μεγάλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιστέκονται σε μέτρα για το χρέος, τα βάζουν με μια χώρα σαν την Ελλάδα, που είναι σε αδύναμη θέση».