Προκαταρκτική εξέταση για τα 100 κιλά χρυσού

. Πολιτική

xrisoΔιαβάστε προηγούμενο άρθρο

Διαβάστε προηγούμενο άρθρο

Σάλο δημιούργησε το δημοσίευμα του spirospero.gr για τα 100 κιλά χρυσού.
Το δημοσίευμα κατέληγε με την ερώτηση: «είναι αληθινές αυτές οι πληροφορίες»;

Σήμερα το απόγευμα το ΣΔΟΕ από το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα ανακοίνωσε:
«Σχετικά με την από 3/7/2012 καταχώριση στην ιστοσελίδα SPIRO SPERO.gr , σύμφωνα με την οποία φέρεται ότι στελέχη του ΣΔΟΕ, σε ενεργούμενη έρευνα, εντόπισαν πολιτικό πρόσωπο να κατέχει ποσότητα χρυσού 100 κιλών, από το Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ , ανακοινώνονται τα εξής:
1. Ουδέποτε οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ εντόπισαν πολιτικό πρόσωπο που να κατέχει οποιαδήποτε ποσότητα χρυσού, αλλά και ούτε εκκρεμεί σχετική έρευνα.
2. Ήδη ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εξ αφορμής της ως άνω καταχώρισης».


Η απάντησή μας είναι ότι το δημοσίευμα βασίζεται σε πληροφορίες και η δημοσίευσή τους ενδιέφερε την κοινή γνώμη. Και για αυτό δεν αναφέρθηκε κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται και θα επανέλθουμε όταν ο Εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος ολοκληρώσει την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης που διετάχθη μετά το δημοσίευμα.


Υπενθυμίζουμε ότι πολλές φορές στη χώρα μας έχουν διαψευστεί δημοσιογραφικές πληροφορίες που αργότερα επιβεβαιώθηκαν.
Παράδειγμα: η υπόθεση του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου που από το 2000 μέχρι το 2012 διεψεύδετο και από αρχηγούς κομμάτων και από εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους.

Η έρευνά μας με πολύ καλοπιστία θα συνεχιστεί.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση