Για περισσότερους πλέον το... επίδομα θέρμανσης

. Οικονομία

thermΗ κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τη διεύρυνση των κριτηρίων σχετικά με την επιστροφή του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς με το σημερινό καθεστώς τα μισά λεφτά δεν κατέληξαν ποτέ στους δικαιούχους και έμειναν στο ταμεία του κράτους.
Έτσι πολύ από τους πολίτες που θα μπορούσαν να πάρουν την επιστροφή αποκλείονται λόγω κριτηρίων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε ότι ενώ έχει προβλεφθεί για φέτος να δοθούν 270 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά για τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης (αναλογούν δηλαδή περίπου 135 εκατ. για την χειμερινή περίοδο που τελειώνει και άλλα τόσα για μετά τον Οκτώβριο), από τις αρχές του χρόνου δόθηκαν μόλις 68 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους.
Αυτό σημαίνει ότι τα μισά λεφτά δεν κατέληξαν ποτέ στους δικαιούχους και έμειναν στο ταμεία του κράτους. Για το λόγο αυτό, ο κ.Σταϊκούρας τόνισε χθες μιλώντας στη Βουλή πως πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια ώστε να δικαιούνται περισσότεροι το «επίδομα».
Το υπουργείο φαίνεται πως έπεσε έξω στα νούμερα καθώς φέτος πολλοί επέλεξαν να μη βάλουν πετρέλαιο καθώς η αύξηση φόρου και τιμής το κατέστησε απαγορευτικό για πολλούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 65% της κατανάλωσης σε σχέση με πέρυσι.

Έτσι στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν νέα "ελαστικότερα" κριτήρια χορήγησής του, από αυτά που ίσχυσαν φέτος και προέβλεπαν πως το επίδομα, δηλαδή:

- ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ για άγαμο ή 35.000 ευρώ για έγγαμο το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

- συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων έως 150.000 ευρώ για τους άγαμους και 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η επιστροφή φόρου κάλυπτε φέτος μόνο ποσότητες για την θέρμανσης της κύριας κατοικίας και με γεωγραφικούς περιορισμούς (περισσότερα λίτρα για βόρειες και ορεινές περιοχές, λιγότερα για τα νησιά κλπ).

 Σχόλια   

 
#4 basilica 18-05-2013 15:45
εαν και φετος δεν ριξουν την τιμη του πετρελαιου επιδει της καρεκλες της καψαμε και δεν εχουμε τι αλλο να καψουμε προτεινω να καψουμε αυτους θα εισπραξουν μια απο τα ιδια ισως και πολυ λιγοτερο αφου θα εχουν ξελιγωσει τον κοσμο απο τους φορους
Παράθεση
 
 
#3 Guest 17-05-2013 17:43
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΠΙΔΟΜΑ¨
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (YΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ) - ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΜ 80 ΤΜ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ευρω. Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ . ΓΙΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ Παραθέτοντας ΧΡΗΣΤΟΣ:
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΝΑ ΠΑΝΕ ---ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΒΑΛΩ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ----ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ---ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑ Ο ΒΛΑΞ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ .
Παράθεση
 
 
#2 ΧΡΗΣΤΟΣ 17-05-2013 04:38
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΝΑ ΠΑΝΕ ---ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΒΑΛΩ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ----ΚΑ Ι ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ---ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑ Ο ΒΛΑΞ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ .
Παράθεση
 
 
#1 Guest 16-05-2013 13:14
ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ-ΦΕΡΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΙΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΆΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση