Ξεχωρίζει

Δ. Καμμένος: Ενα αόρατο χέρι στην Εξεταστική άλλαξε το πόρισμα για Πρώτο Θέμα και Στουρνάρα

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

KAMMENOS81

Σοβαρές καταγγελίες για την Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τα δάνεια κομμάτων και των ΜΜΕ κάνει ο αντιπρόεδρός της και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Οπως καταγγέλλει ένα «αόρατο χέρι» παρενέβη και πρόσθεσε και αφαίρεσε κομμάτια άσχετα με το αντικείμενο της επιτροπής. Μάλιστα κατονομάζει δύο περιπτώσεις που συνέβη αυτό: Μια για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα και μία για τον νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στο protothema.gr ο Δ. Καμμένος αναφέρει:

«Οσον αφορά το ζήτημα του Πρώτου Θέματος είχε δοθεί στο πόρισμα η παράγραφος και έτσι ήταν γιατί οι τράπεζες μας έστειλαν όλα τα χαρτιά και είναι ενήμερα όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος όλων των εταιριών και εξυπηρετούνται κανονικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα θαλασσοδανείων, ή μπαταχτσήδων ή στρατηγικών κακοπληρωτών όσον αφορά στο Πρώτο Θέμα. Με έκπληξη και εγώ είδα ότι είχε αφαιρεθεί. Νομίζω όμως με μια διαβούλευση που έχει συμβεί και έχω μιλήσει με τον κ. Μπαλωμενάκη και με την επιτροπή γιατί το παρατήρησα και εγώ γιατί ξέρετε τα διάβαζα μέρα παρα μέρα γιατί είχαμε κάποιες αλλαγές και προσθήκες Νομίζω ξαναμπήκε στο τελικό πόρισμα ότι τα δάνεια είναι και εξυπηρετούμενα και ενήμερα από το Πρώτο Θέμα με κάποιες μικρές παρατηρήσεις».

Η αναφορά στον Γ. Στουρνάρα

«Επίσης, σε ένα από τα προσχέδια του πορίσματος της πλειοψηφίας που διέρρευσε παρανόμως όπως είπατε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας υπήρχε αναφορά στον κ. Στουρνάρα. Ζητούσε μάλιστα την παραπομπή του για μια ψηφισμένη τροπολογία που αφορούσε εταιρείες πετρελαιοειδών. Τελικά, η συγκεκριμένη παράγραφος αφαιρέθηκε.

Δημήτρης Καμμένος: Παρενέβην προσωπικά και αφαιρέθηκε γιατί δεν είχε καμία σχέση και δεν ήταν κομμάτι του δικού μας πορίσματος. Επειδή συμβαίνει να έχω δει το πόρισμα της πλειοψηφίας γιατί μην ξεχνάτε ότι ως πλέον ειδικός σε αυτά τα δάνεια και σε αυτή την εξεταστική και ως αντιπρόεδρος και ως συγκυβερνών κόμμα στην πλειοψηφία έβλεπα τα πάντα. Δεν υπήρχε αυτό το κείμενο το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά κατά την διαρροή. Εκείνες τις ημέρες κατηγορήθηκα κι εγώ από κάποιους πονηρούς του πολιτικού συστήματος ότι το διέρρευσα εγώ αλλά για κακή τους τύχη δεν το είχα παραλάβει και ήμουν στο νοσοκομείο γιατί είχα ασθενήσει και δεν θα μπορούσα να το έχω διαρρεύσει. Πέραν τούτου ήταν λάθος να προστεθεί και νομίζω ότι προκάλεσε έκπληξη σε όλους και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό αφαιρέθηκε μετά από παρέμβασή μου. Και η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Η αφαίρεση τελείως -όχι η κατάληξη της περιγραφής – αλλά η αφαίρεση. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό. Είναι αόρατο. Αν ήταν ορατό θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του Πρώτου Θέματος».

Για Θέμο Αναστασιάδη

Ο Δημήτρης Καμμένος είναι επίσης κατηγορηματικός και για το θέμα της προσθήκης παραγράφου που αναφέρεται σε φορολογική υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη από το 2007, δηλώνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν έχει καμία σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή και ότι η υπόθεση για την οποία ελεγχόταν ο κ. Αναστασιάδης «έχει τελεσιδικήσει».

«Δεν έχει καμία σχέση. Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής από την Βουλή έγινε για να διερευνήσουμε την νομιμότητα του δανεισμού των κομμάτων και των ΜΜΕ και τυχόν εμπλοκή στην διαδικασία του δανεισμού και την νομιμότητά της» είπε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε ότι η εν λόγω παράγραφος «δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο» και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί.

Σάλος στην αντιπολίτευση: Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση

Οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου προκάλεσαν αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΔ: Υπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.

«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός “αόρατου χεριού” στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που “αφαίρεσε και πρόσθεσε” παραγράφους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».

Αδωνις: Συγγενής του υπ. Αμυνας καταγγέλλει εξωθεσμική παρέμβαση

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter επισήμανε αναφερόμενος στις καταγγελίες του Δ. Καμμένου:

«Απίστευτη Κυβέρνηση, βουλευτής της πλειοψηφίας και συγγενής του Υπουργού Αμύνης, καταγγέλλει εξωθεσμική παρέμβαση σε κάτι τόσο σοβαρό!»

adonis kammenos

ΠΑΣΟΚ: Κόλαφος για τη Δημοκρατία οι καταγγελίες Καμμένου

Ομοίως και το ΠΑΣΟΚ διά του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη σημειώνει ότι οι καταγγελίες «του συνεταίρου κ. Δημ. Καμμένου, για παρεμβάσεις και «αόρατα χέρια» από κέντρα εκτός της εξεταστικής επιτροπής είναι κόλαφος για την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ Τσίπρας;»

Λοβέρδος: Επιβεβαιώνομαι, έγιναν αλητείες

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε: «Το είπα χθες και επαναστάτησαν. Τώρα, το επιβεβαιώνει βουλευτής της συμπολίτευσης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Α. Λοβέρδος (9,84) άφησε σαφείς αιχμές για τους συντάκτες του πορίσματος που όπως είπε ήταν εκπρόσωποι του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

«Γράφονταν μέσα στο πόρισμα από χέρια τρίτα, χέρια του Μαξίμου, πράγματα και μετά έβγαιναν. Είναι αλητεία. Έβαζαν ένα χεράκι να γράψει κάτι που δεν ήξεραν οι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής και στη συνέχεια το έβγαζαν. Αυτά είναι καουμποϋσμοί», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΔΗΜΑΡ: Μείζον ζήτημα που ξεπερνά κάθε όριο

Η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τις αναφορές του Δ. Καμμένου για «ένα αόρατο χέρι» που αφαιρούσε και πρόσθετε παραγράφους στο πόρισμα της Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ τόνισε ότι «συνιστούν μείζον ζήτημα και αναδεικνύουν ακόμη πιο έντονα το θέμα που ανέδειξε από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο πλαίσιο της Επιτροπής».

Οπως τόνισε η ΔΗΜΑΡ «Αν αυτά τα οποία καταγγέλλονται, έχουν συμβεί, πρόκειται όχι για απλή παραβίαση της κοινοβουλευτικής τάξης αλλά για μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση που ξεπερνά κάθε όριο με στόχο την αλλοίωση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής εναντίον συγκεκριμένων ΜΜΕ. Αφού δεν ήθελαν να απαντήσουν στην αντιπολίτευση, τώρα δεν τους μένει παρά να απαντήσουν και να διερευνήσουν άμεσα τις πρωτοφανείς καταγγελίες του κυβερνητικού βουλευτή».

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει ούτε τίποτα

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Δημ. Καμμένου. Αρκείται μόνο να πει ότι το τελικό κείμενο δόθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι.

Η δήλωση Μπαλωμενάκη:

«Όσοι συμμετείχαν στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής γνωρίζουν ότι το τελικό εισηγητικό κείμενο της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής δόθηκε στους εισηγητές των κομμάτων τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπως και τα κείμενα των άλλων κομμάτων. Τώρα η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει εις βάθος όσα έφερε στο φως η εξεταστική. Της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Από την πλευρά του το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του διαψεύδει τα περί αόρατου χεριού.

«Το σύνολο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο. Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη Δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις καταγγελίες Καμμένου.