Άπλυτα

Από τη φυλακή στo… Super Paradise στη Μύκονο με τον νόμο Παρασκευόπουλου!

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

vergis708Στην παραλία Super Paradise της Μυκόνου βρέθηκε το Πάσχα ο Δημοσθένης Βεργής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Σβετλάνα.

Ο ιδρυτής και αρχηγός του κόμματος Έλληνες Οικολόγοι, ο οποίος το 2014 καταδικάστηκε σε 37 χρόνια φυλάκιση για καταπάτηση χιλιάδων στρεμμάτων κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα, αποφυλακίστηκε πρόσφατα κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, για λόγους υγείας, και πλέον είναι ελεύθερος στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας.

«Βγήκα από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου. Η ευτυχία μου δεν περιγράφεται, αλλά η υγεία μου είναι χειρότερα από ποτέ», λέει στην εφημερίδα Espresso.

«Όταν βγήκα από τη φυλακή είχα λοίμωξη του αναπνευστικού. Αυτές τις μέρες είμαι λίγο καλύτερα, αλλά προσέχω», λέει.

Αν και ο ίδιος αρνείται να μιλήσει για το διάστημα που παρέμεινε στις φυλακές, αρκείται να πει πως δεχόταν συγχαρητήρια για το ήθος της γυναίκας του. «Ήταν η πιο κυρία από όλες αυτές που έρχονταν στα επισκεπτήρια. Όλοι είχαν να το λένε για τη σύζυγό μου. Είμαι ο πιο τυχερός άντρας στον κόσμο που τη γνώρισα και την έχω στο πλευρό μου».

vergis mikonos

Πηγή φωτό: Espresso

Η Σβετλάνα Λισαγκόρ-Βεργή είναι η επί 13 χρόνια σύζυγος του Δημοσθένη Βεργή, του Προέδρου των Οικολόγων Ελλάδος. Η δυναμική και όμορφη Μολδαβή είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνομολδαβικής Φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης».

Ο Βεργής καταδικάστηκε το 2014 με βαριά καταδίκη συνολικής κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Στον κ. Βεργή -που απουσίαζε από το δικαστήριο και, σύμφωνα με την απόφαση, θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην φυλακή- το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

vergis1

vergis2 0

Συγκατηγορούμενοι του Δημοσθένη Βεργή στην υπόθεση καταπάτησης, που κηρύχθηκαν ένοχοι, ήταν ένας πρώην δασάρχης Πεντέλης και ένα ακόμη πρόσωπο που καταδικάστηκαν, ο πρώτος σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5.000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Και στους δύο το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. Στην υπόθεση είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε ακόμη δύο πρόσωπα που κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η επίδικη δημόσια γη αφορούσε ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στον Αγιο Στέφανο Αττικής, αξίας που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, την οποία φαίνεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.

vergis3

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι εκτάσεις ήταν δασικές ή αναδασωτέες και ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ή -κάποιες από αυτές- στην ΕΥΔΑΠ. Ο καταδικασθείς πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων Οικολόγων, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα, τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.

Ο Δημοσθένης Βεργής συνελήφθη τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στα Εξάρχεια, εκείνος τους ρώτησε έκπληκτος «μα πώς με καταλάβατε;», μην μπορώντας να πιστέψει ότι είχε γίνει αντιληπτός παρόλο που είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά.