Top Stories

Στην αντεπίθεση ο Τραμπ: Θα ανατρέψουμε την γελοία απόφαση του «αποκαλούμενου δικαστή»!

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

trambBBB

Με απανωτά tweets αποδοκιμάζει την ακύρωση του διατάγματός του για τους μετανάστες – Αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν σε πολίτες από «απαγορευμένες» χώρες να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε πρωί – πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή από το Σιατλ, βάσει της οποίας ουσιαστικά ακυρώνεται η ισχύς του διατάγματός του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και τους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών. Την ίδια ώρα πάντως, αεροπορικές εταιρίες όπως η Qatar Airways και η Air France ανακοίνωσαν πως θα επιτρέπουν πλέον στους πολίτες αυτούς να ταξιδεύουν κανονικά στις ΗΠΑ.

Θα ανατρέψουμε την γελοία απόφαση του «αποκαλούμενου δικαστή», έγραψε στο Twitter του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας ακόμα πως όταν μια χώρα δεν μπορεί να αποφασίζει «ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει», τότε αυτό είναι «μεγάλο πρόβλημα».

Αναλυτικά ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε: «Όταν μια χώρα δεν είναι πλέον ικανή να αποφασίζει ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να μπει και να βγει, ειδικά για λόγους ασφάλειας – μεγάλο πρόβλημα! Είναι ενδιαφέρον πως συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής συμφωνούν με την απαγόρευση. Γνωρίζουν ότι εάν μπουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, τότε είναι θάνατος και καταστροφή. Η απόφαση του αποκαλούμενου δικαστή, που ουσιαστικά αφαιρεί την δύναμη του νόμου σε αυτή τη χώρα, είναι γελοία και θα ανατραπεί»!

trambBBB2

trambBBB3

trambBBB4

Αεροπορικές εταιρείες «σπάνε» τον αποκλεισμό Τραμπ κατά των μεταναστών

Μετά την ανακοίνωση ότι Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways επιτρέπει να επιβιβάζονται σε πτήσεις με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες επιβάτες, που την περασμένη εβδομάδα είχαν εμποδιστεί να μεταβούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ βάσει του αμερικανικού προεδρικού διατάγματος, δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με δήλωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας, η αμερικανική υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP) πληροφόρησε την Qatar Airways ότι μπορεί να επιβιβάζει ταξιδιώτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό και όλους τους πρόσφυγες, η είσοδος των οποίων στις ΗΠΑ απαγορευόταν προηγουμένως βάσει του προεδρικού διατάγματος.

Ανάλογη και η θέση της Air France, που ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέπει να επιβιβάζονται σε πτήσεις της με προορισμό τις ΗΠΑ επιβάτες, που την περασμένη εβδομάδα είχαν εμποδιστεί να μεταβούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ βάσει του αμερικανικού προεδρικού διατάγματος.

“Ξεκινώντας από σήμερα επιβάλλουμε την δικαστική αυτή απόφαση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Ερβέ Ερσλέρ. “Υπήκοοι από τις χώρες (που αφορά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα) καλούνται να πετάξουν και πάλι για τις ΗΠΑ με την προϋπόθεση ότι τα έγγραφά τους και η βίζα τους είναι εντάξει”.

Ο ίδιος είπε ότι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης στο Παρίσι συμβούλευσαν τις τοπικές αερογραμμές να ξεκινήσουν εκ νέου τις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ επιβιβάζοντας επιβάτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.