Media

Παπαδάκης και Αρνιακός αποχαιρέτησαν τραγουδώντας τον Λουκιανό Κηλαηδόνη (βίντεο)

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

papada45

Με ένα βίντεο με εικόνες της ζωής του Λουκιανού Κηλαηδόνη και τα «Θερινά Σινεμά» ξεκίνησε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

«Αντίο φίλε… Λουκιανός Κηλαηδόνης, που συνοδεύει διαφορετικές γενιές και διαφορετικές ηλικίες, ας μου επιτραπεί να πω τα χρόνια της εφηβείας μου, το πάρτυ στη Βουλιαγμένη που χάλασε το σολεξακι όταν γύριζα και το παράτησα και γύρισα με τα πόδια και μετά έκανα 10 μέρες για να το βρω. Εκείνο το πάρτυ της αθωότητας μας τον Ιούλιο του 1983. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με ένα πιάνο, με μια γλυκύτητα, με μια αγνότητα που μέσα από έναν απλό καθημερινό στίχο μας έδινε τη γλυκύτητα της εποχής και με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και ιδιαίτερα γλυκό τρόπο.

Αφήνει ένα κενό ο Λουκιανός των εφηβικών μας χρόνων, ο Λουκιανός των υπέροχων στιγμών που μας έχει προσφέρει. Να συλλυπηθούμε την Άννα Βαγενά, τη γυναίκα του. Έτσι είναι η ζωή. Ο καλύτερος τρόπος για να θυμάσαι τους ανθρώπους που φεύγουν είναι να ελπίζεις και να έχεις χαμόγελο» ήταν οι λέξεις που μοιράστηκε ο Γιώργος Παπαδάκης στην έναρξη, ενώ λίγο αργότερα ο Τάσος Αρνιακός θέλησε να πει δυο λόγια για τον καλλιτέχνη που «έφυγε».

Το τραγούδι «Μη χτυπάς» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ήταν εκείνο με το οποίο αποχαιρέτησαν τον τραγουδοποιό, σιγοψυθιρίζοντας το στον αέρα της εκπομπής.