Μάθετε τα πάντα για τη Θεραπευτική Δύναμη του Ήχου

. Lifestyle

ldldlsfΗχοθεραπεία (klangschalen)  κατά Peter Hess®

Στην ηχοθεραπεία έχουν αναγνωριστεί επιδράσεις πανάρχαιων χρόνων που το θεμέλιο τους είναι ο ήχος, οι οποίες εφαρμόζονταν πριν από 5000 χρόνια στην Ινδική θεραπευτική τέχνη. Κατά την Ανατολική σκέψη ο άνθρωπος προήλθε από τον ήχο, άρα είναι ήχος. 

Ο Peter Hess ύστερα από τα ταξίδια και τη διαμονή του στο Θιβέτ και το Νεπάλ έφερε στην Ευρώπη τη συγκεκριμένη μέθοδο, ενώ μετά από πειραματισμούς και σε συνεργασία με τον καθηγητή Gert Wegner, προσάρμοσε τη μέθοδο σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων της δύσης.

ixo2Ηχοθεραπεία για ενήλικες

Η αρμονία του ανθρώπου με τον εαυτό του και τον γύρω κόσμο απειλείται από καθημερινό στρες σε όλα τα σημεία της ζωής του. Εδώ έρχεται η ηχοθεραπεία ως μια μέθοδος χαλάρωσης.
Στην ηχο-χαλάρωση λύνονται προβλήματα συσσωρευμένου καθημερινού άγχους, αβεβαιότητας καθώς και διάφορα άλλα μπλοκαρίσματα που παθαίνει ο οργανισμός. Αυτή η απελευθέρωση είναι μια καλή βάση για να αναζωογονηθείτε και να δυναμώσετε τις εσωτερικές σας δυνάμεις.

Πως γίνεται

Οι ηχογαβάθες είναι φτιαγμένες από κράμα 12 μετάλλων με παραδοσιακούς τρόπους στο Νεπάλ και στην Ινδία. Τα μέταλλα είναι καθαρής μορφής. Η παραγωγή μιας ηχογαβάθας διαρκεί 72 ώρες.
Στην ηχοθεραπεία τοποθετούνται τα συγκεκριμένα ηχητικά σκεύη πάνω στο σώμα με συγκεκριμένη διαδικασία και δονούνται με προσαρμοσμένα χτυπήματα.
Το σώμα εναρμονίζεται με τις δονήσεις και εισέρχεται σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Μέσω αυτής της βαθιάς χαλάρωσης ενεργοποιούνται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού.
Με τη βοήθεια της ηχοθεραπείας βιώνουμε μια συνολική, ευεργετική, εσωτερική ηρεμία. Μπορούμε να αφεθούμε και να ξεκουραστούμε, απελευθερώνοντας τη δημιουργική μας ενέργεια, βιώνοντας έτσι την αρμονία με τον εαυτό μας.

paidkoatΉχος και Παιδί

Σήμερα, όλο και περισσότερα παιδιά εμφανίζουν προβληματική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της μάθησης ή του παιχνιδιού. Το παιχνίδι με τους ήχους έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στην πράξη ως προς την ενίσχυση της ικανότητας αυτοσυγκέντρωσης, επιμονής και χαλάρωσης.
Η Έλενα Κοσμά έχοντας μια πολυετή εμπειρία και στην εκπαίδευση, ως δασκάλα πιάνου, συνδυάζει την ηχοπαιδαγωγική με το σύστημα μουσικοκινιτικής Orff, Dalcroze και Codaly, προσεγγίζοντας τα παιδιά με ένα πολύμορφο σύστημα κυρίως μέσω των ηχητικών ακουσμάτων - ήχοι οι οποίοι δημιουργούν μια αρμονική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα - γκονγκ, ηχογαβάθες, ταξίδια φαντασίας, μουσικά παιχνίδια.

megali1Που βοηθάει το παιδί

- Στην πρόληψη του άγχους και στην όξυνση των αισθήσεων.
- Προωθεί τη λεκτική και μη λεκτική ικανότητα επικοινωνίας και έκφρασης.
- Ξυπνά την περιέργεια και την προσοχή.
- Απευθύνεται άμεσα στα αισθήματα.
- Διευκολύνει τα σωματικά βιώματα.
- Ο ήχος της ηχογαβάθας αποτελεί ακουστικό ερέθισμα.
- Οι δονήσεις του ήχου δίνουν ένα δονητικό απτικό ερέθισμα.
- Δημιουργούν μια πολυδιάστατη αισθησιακή πρόσβαση.

Στόχοι και Επιδράσεις

- Γρήγορη επίτευξη βαθιάς χαλάρωσης.
- Μυϊκές και νοητικές εντάσεις λύνονται.
- Βελτιώνεται η λειτουργία των οργάνων και η εναρμόνιση μεταξύ τους.
- Όλα τα κύτταρα του σώματος δονούνται και επανέρχονται στην αρχική υγιή τους κατάσταση.
- Επιδρά θετικά στην αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα.
- Αποβάλλεται το άγχος, ο νους ηρεμεί.
- Εναρμόνιση ψυχής, σώματος, πνεύματος.

Σημειώστε!

- Στη θεραπεία ιδανικό είναι να φοράμε άνετα ρούχα χωρίς μεταλλικά αξεσουάρ.
- Η ηχοθεραπεία γίνεται με τον θεραπευόμενο, ξαπλωτό.
- Η ηχοθεραπεία με τα παιδιά γίνεται ξαπλωτά ή οκλαδόν.
- Εάν χρειάζεται περισσότερες από μια συνεδρίες συνιστάται να είναι σε ίσα χρονικά διαστήματα.
*Η χρήση των εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει την ιατρική και τις κλασσικές μεθόδους θεραπείας.

*Βιώστε και εσείς τη δύναμη του Ήχου! 

- Μάθετε περισσότερο για το ηχομασάζ από την ειδική συνεργάτη του 24ZonePilates, Έλενα Κοσμά 

24ZonePilates, Αγ. Αναργύρων 16 και Λουκά Νίκα, Ψυρρή 
T.K. 10554 Αθήνα, Ελλάδα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 6937944947,
+30 215 5259632

KOSMAΣχετικά με την Έλενα Κοσμά
Η Έλενα Κοσμά γεννήθηκε στην Πάτρα. Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση την έκανε στη Βουλή των Εφήβων. Ζει στην Αθήνα, στην πόλη όπου και ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές. Εργάζεται ως μουσικός – τραγουδίστρια και δασκάλα πιάνου, ενώ έχει ειδικευτεί στην ηχοθεραπεία κατά Peter Hess (klangschalen) όπως επίσης και στο σύστημα μουσικοκινητικής με στοιχεία Orff-Dalcroze και Kodaly. Συνεργάζεται με αξιόλογους ανθρώπους της ελληνικής μουσικής σκηνής. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και διηγήματος. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Σκέψεις» κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Κάκτος και η δεύτερη τον Ιούνιο του 2012 «Στο χαρτί και στον αέρα» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει το Studio Συγγραφής Θεατρικού Έργου μετά από διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Εθνικό Θέατρο.  To 2014 παρουσίασε το πρώτο Digital δικό της τραγούδι, σε στίχο - μουσική και ερμηνεία από το Ogdoo Music Group με τίτλο «Παραισθήσεις». Κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015- 2016 είχε μουσική και συγγραφική συμμετοχή στη μουσικοθεατρική παράσταση «Να με θυμάσαι».  Κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2016 - 2017 έγραψε τη πρωτότυπη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Αυτός και το πανταλόνι του» – έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη – με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση