Διεθνή

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ – Ποια είναι η κατάσταση όσων επέζησαν από την αεροπορική τραγωδία της Τσαποένσε

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

Στην μοιραία πτήση της LaMia επέβαιναν 77 ψυχές (στην πλειοψηφία τους μέλη της Βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Τσαπεκοένσε) και από αυτές οι 71 χάθηκαν. Οι έξι που κατάφεραν να επιβιώσουν, βρίσκονται στο νοσοκομείο του Μεντεγίν στην Κολομβία. Κανείς τους δεν έχει ξεφύγει δίχως σοβαρά προβλήματα αν και ορισμένοι είναι πιο βαριά.

Πιο δύσκολη όλων είναι η περίπτωση του Νέτο. Ο σέντερ μπακ της ομάδας εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο και βρίσκεται στην εντατική. Οι επόμενες 48 ώρες θα δείξουν πώς θα εξελιχτεί το πρόβλημα και εάν θα γλιτώσει. Εάν τα καταφέρει σε πρώτη φάση, μετά θα ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις στο κρανίο, το πρόσωπο, τα χέρια και τα γόνατα που έχουν υποστεί ζημιές.

Για το δεξί πόδι του τερματοφύλακα, Τζάκσον Φόλμαν οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό μέχρι το γόνατο. Εκτός αυτού δεν έχει κάποιο άλλο σημείο του σώματος του με πρόβλημα, αλλά η ζημιά έγινε για πάντα.

Στην εντατική βρίσκεται και ο πλάγιος μπακ, Αλαν Ρούσελ, ο οποίος είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους συμπαίκτες του, αλλά έχει αρκετά προβλήματα και θα χρειαστεί μικροεπεμβάσεις.

Ο δημοσιογράφος, Ράφαελ Χένζελ έχει υποστεί ζημιά στον θώρακα και τους πνεύμονες και δεν μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση, έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Δεν φαίνεται όμως να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Καλύτερα είναι η αεροσυνοδός, Χιμένα Σουάρες, η οποία αναρρώνει από τα κατάγματα στο πόδι και στο χέρι, ενώ έχει χτυπήματα στο κεφάλι και τον λαιμό, αλλά είναι αρκετά καλά δεδομένης της περίστασης.

Για τον αεροσυνοδό, Ερβιν Τουμίρι δεν υπάρχει πληροφόρηση, αλλά φαίνεται να είναι ο πιο τυχερός απ’ όλους, καθώς έκανε μέχρι και δηλώσεις, για το πώς κατάφερε να σωθεί.

Πηγή:www.gazzetta.gr