Top Stories

Τραμπ σε Τσίπρα: “Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός – Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά”

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

trasdlpastΣύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής -ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης- καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Τέλος, συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τραμπ τόνισε στον κ. Τσίπρα κατά τη συνομιλία που διήρκεσε 20 λεπτά:

«Σας παρακολουθώ, είμαι θερμός υποστηρικτής της ελλάδας και του ελληνικού λαού, παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχετε καταπληκτικά αποτελέσματα, παρακολούθησα την επίσκεψη Ομπάμα, ήταν πολύ καλή. Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός».

Ο κ. Τσίπρας τότε αναφέρθηκε στους ελληνοαμερικάνους της ομάδας του Τραμπ, με τον νέο πρόεδρο να απαντά πως οι ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επίσης ο Τραμπ υποσχέθηκε στον Τσίπρα πως όταν αναλάβει τα καθήκοντά του θα έχει νέα τηλεφωνική επαφή του.

Κλείνοντα τη συνομιλία φέρεται να του είπε: «θα χαρώ να τα πούμε από κοντά».