Top Stories

Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη – Ένοπλος άνοιξε πυρ σε κλαμπ

Ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης σκορπίζει το θάνατο – Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 16 ήταν ξένοι [pics+vids]…

«Ματωμένη» Πρωτοχρονιά στην Τουρκία που την πρώτη ημέρα του 2017 θρηνεί 39 θύματα σε νέα τρομοκρατική επίθεση σε κλαμπ στην Κωνσταντινούπολη.

Λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου ένας ένοπλος εισέβαλε στη ντισκοτέκ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος και αφαίρεσε τη ζωή από 39 ανθρώπους, από τους οποίους οι 15 ή 16 είναι ξένοι. Ο ένοπλος σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη ντισκοτέκ και ανοίξει πυρ αδιακρίτως.

pics1

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου έπεσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης, που φορούσε στολή Άγιου Βασίλη.

Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην πόλη το 2016.

pics2

Μάλιστα η επίθεση στο κέντρο διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης είχε πολλά κοινά στοιχεία με το μακελειό που προκάλεσαν τζιχαντιστές στο θέατρο Μπατακλάν, στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, όταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.