Πολιτική

Παιδιά με σύνδρομο Down είπαν τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος άκουσε ο Πρωθυπουργός…

Παιδιά από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να πουν τα κάλαντα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές και τα παιδιά φάνηκαν να τις απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Ακολούθησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η χορωδία «Λαλητάδες», οι οποίοι και τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, το δημοτικό τραγούδι για τα «περήφανα Τζουμέρκα», τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού.

Φορώντας τοπικές φορεσιές οι συντοπίτες του πρωθυπουργού χόρεψαν, ενώ η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον οποίον πρoσέφεραν επίσης τσίπουρο από την περιοχή, ηπειρώτικες πίτες («μου έφτιαχνε η γιαγιά μου», θυμήθηκε ο πρωθυπουργός), αλλά και την ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου.

Οι εκπλήξεις όμως, δεν τελείωσαν εδώ, καθώς ο παρευρεθείς υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εθεάθη κάποια στιγμή να σιγοτραγουδά ένα δημοτικό τραγούδι.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν, εκτός του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και η γγ του πρωθυπουργού Ιωάννα Πεππέ.

Φορώντας τοπικές φορεσιές οι συντοπίτες του πρωθυπουργού χόρεψαν και του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία στο έργο σας», ενώ η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων.down2down3

down1