Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν μέλη κυκλώματος εμπορίας βρεφών

. Κοινωνία

pnorm999865

Καταδικάστηκαν μια Ελληνίδα και πέντε Βούλγαροι για την εμπλοκή τους σε υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους, τον Ιανουάριο 2013, στη Θεσσαλονίκη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 χρόνων σε μια εθελόντρια του δημοτικού βρεφοκομείου "Άγιος Στυλιανός" που ήταν προφυλακισμένη και επέστρεψε στη φυλακή, και 9 χρόνων σε μια Βουλγάρα η οποία αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, δύο φορές το μήνα μέχρι το εφετείο. Οι μάρτυρες αστυνομικοί κατέθεσαν για την τελευταία ότι βοήθησε στην έρευνα.
Οι δύο γυναίκες παρέστησαν στο δικαστήριο και αρνήθηκαν τις κατηγορίες. "Θα μεσολαβούσα χωρίς χρήματα, ήθελα να βοηθήσω" απολογήθηκε η Ελληνίδα εθελόντρια του βρεφοκομείου στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες μωρών και γυμνών παιδιών, έγγραφα αλλοδαπών γυναικών κα.
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι, υπήκοοι Βουλγαρίας, ανάμεσα τους και οι βιολογικοί γονείς του παιδιού, δικάστηκαν ερήμην. Το δικαστήριο καταδίκασε: Με 14 χρόνια κάθειρξη τη φυσική μητέρα για μια τετελεσμένη υιοθεσία που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια και την τελευταία απόπειρα πώλησης του μωρού της. Με τρία χρόνια φυλάκιση, τον πατέρα που ενεπλάκη μόνο στη δεύτερη περίπτωση. Με 6 χρόνια κάθειρξη, τους δύο Βούλγαρους που μεσολάβησαν στις αγοραπωλησίες έναντι αμοιβής.Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση