Media

Με τους καλύτερους του Μάντσεστερ

Όταν μιλάμε για το ντέρμπι του Μάντσεστερ, σε όλους έρχονται στο μυαλό διάφορες εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν, όπως το τρομερό 4-3 το 2009 με το γκολ του Όουεν στο 96’, το «Why always me?» του Μπαλοτέλι στο ιστορικό 1-6 του 2011, αλλά και το απίθανο «ψαλιδάκι» του Γουέιν Ρούνεϊ την επόμενη σεζόν.

Το πόσο μεγάλη σημασία έχει για την πόλη ένα ματς μεταξύ Γιουνάιτεντ και Σίτι, το κρίνει η ιστορία και τώρα έφτασε η ώρα για το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες. Πάμε να δούμε στατιστικα  για τον αγώνα αυτό

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Από κει που ήταν πρώτη και ουσιαστικά ήθελε ένα βαθμό σε 2 ματς για να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε δυο κάκιστες εμφανίσεις και έχασε από Παρί και Λειψία αποχαιρετώντας πρόωρα τη διοργάνωση. Δεδομένα αποτυχία για μια ομάδα που κάθε χρόνο ξοδεύει εκατομμύρια για μια διάκριση στην Ευρώπη. Ο Σόλσκιερ θα επιχειρήσει να «σβήσει» ένα μέρος της αποτυχίας με νίκη στο τοπικό ντέρμπι, κάτι που αν γίνει θα ανεβάσει τη διαφορά των δυο στο +4 υπέρ των «διαβόλων». Εκτός είναι οι Καβάνι και Τζόουνς, αμφίβολος ο Μαρσιάλ.

Μάντσεστερ Σίτι: Χωρίς καν να εντυπωσιάζει, έκανε… πλάκα στον όμιλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 16 βαθμούς και ένα γκολ παθητικό. Εκεί που υπάρχει θέμα πάντως για την ομάδα του Γκουαρντιόλα είναι στο πρωτάθλημα, που έχει μείνει πίσω αναλογικά με το τι έχουμε συνηθίσει εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, μεσοβδόμαδα ξεκουράστηκαν σχεδόν όλοι οι βασικοί για να είναι έτοιμοι για το μεγάλο ματς με τη Γιουνάιτεντ. Επέστρεψε υγιής ο Αγκουέρο, τραυματίστηκαν ελαφρά οι ημι-βασικοί Γκουντογκάν και Γκαρσία, με την καλύτερη δυνατή 11άδα θα κατέβει ο Ισπανός τεχνικός. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όταν μιλάμε για ένα ντέρμπι πόλης, παραδόσεις, ονόματα και έδρες πάνε… περίπατο. Ένα «Ολντ Τράφορντ» χωρίς κόσμο όμως και με τη Γιουνάιτεντ ακόμα να μην έχει συνέλθει από το στραπάτσο του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτόματα καθιστούν τη Σίτι φαβορί για το ματς. Βάλτε μέσα και το ότι ο Γκουαρντιόλα ξεκούρασε αρκετούς βασικούς μεσοβδόμαδα, οδηγούμαστε στο διπλό της, ούτως ή άλλως καλύτερης, Σίτι στο 1.78 

Ενδιαφέρον άρθρα: Ρεαλ Μαδριτης Γκλαντμπαχ στο πάμε στοίχημα