ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον πατέρα της μικρής Μαρίας από την Πάτρα!

. Κοινωνία

paterasΔικαιώθηκε ο αγώνας της οικογένειας της τετραπληγικής Μαρίας Πουλκουρτζή από την Πάτρα και κυρίως του πατέρα της, Νίκου, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας, προχθές, έξω από το γραφείο του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επειδή ο ΕΟΠΠΥ δεν χορηγούσε διάφορα αναλώσιμα, αναγκαία για την ασθενή.

Από χθες η οικογένεια της 27χρονης, παίρνει δωρεάν από φαρμακείο του ΙΚΑ όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα (υποσέντονα, γάζες, δερματική κρέμα και γάντια) τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο δεν τα χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ. Ως αποτέλεσμα, οι γονείς της 27χρονης αγόραζαν τα συγκεκριμένα είδη βάζοντας από την τσέπη τους έως 600 ευρώ τον μήνα.

«Αισθάνομαι ότι το παιδί μου δικαιώθηκε. Η Μαρία, εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, έχει ανάγκη αυτά τα υλικά, ώστε να μην μολυνθεί η γαστροστομία, που έχει στο στομάχι της εδώ και 13 χρόνια, για να σιτίζεται», είπε ο κ. Πουλκουρτζής.

Ο ίδιος μίλησε για «συγκλονιστική» ανταπόκριση του κόσμου: «Ελαβα μέσω διαδικτύου εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, ακόμα και από την Αυστραλία. Αρκετοί μου προσέφεραν χρήματα, αλλά τους εξήγησα ότι η Μαρία μου δεν ζητάει ελεημοσύνη. Διεκδικεί αυτά που δικαιούται από το κράτος πρόνοιας».

Πηγή: Δημοκρατία

 Σχόλια   

 
#1 Αίας 05-06-2013 14:19
Ας μην αναλάμβανε η Χρυσή Αυγή δημόσια δια του αρχηγού της στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA, να παρέχει όλα τα αναγκαία για το παιδί, και θα σας έλεγα εγώ αν το ελληνικό προτεκτοράτο, έδινε σημασία σε αυτόν τον αγωνιστή πατέρα.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση