ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον πατέρα της μικρής Μαρίας από την Πάτρα!

. Κοινωνία

paterasΔικαιώθηκε ο αγώνας της οικογένειας της τετραπληγικής Μαρίας Πουλκουρτζή από την Πάτρα και κυρίως του πατέρα της, Νίκου, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας, προχθές, έξω από το γραφείο του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επειδή ο ΕΟΠΠΥ δεν χορηγούσε διάφορα αναλώσιμα, αναγκαία για την ασθενή.

Από χθες η οικογένεια της 27χρονης, παίρνει δωρεάν από φαρμακείο του ΙΚΑ όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα (υποσέντονα, γάζες, δερματική κρέμα και γάντια) τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο δεν τα χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ. Ως αποτέλεσμα, οι γονείς της 27χρονης αγόραζαν τα συγκεκριμένα είδη βάζοντας από την τσέπη τους έως 600 ευρώ τον μήνα.

«Αισθάνομαι ότι το παιδί μου δικαιώθηκε. Η Μαρία, εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, έχει ανάγκη αυτά τα υλικά, ώστε να μην μολυνθεί η γαστροστομία, που έχει στο στομάχι της εδώ και 13 χρόνια, για να σιτίζεται», είπε ο κ. Πουλκουρτζής.

Ο ίδιος μίλησε για «συγκλονιστική» ανταπόκριση του κόσμου: «Ελαβα μέσω διαδικτύου εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, ακόμα και από την Αυστραλία. Αρκετοί μου προσέφεραν χρήματα, αλλά τους εξήγησα ότι η Μαρία μου δεν ζητάει ελεημοσύνη. Διεκδικεί αυτά που δικαιούται από το κράτος πρόνοιας».

Πηγή: Δημοκρατία

 Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση