Κοινωνία

H αυτοκτονία του κουμπάρου του Μεϊμαράκη και ο γολγοθάς της κόρης του αυτόχειρα…

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

5396 10151623018987940 931296755 n“Σάρκα και οστά” παίρνει στις δικαστικές αίθουσες μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Δεκέμβριο του 2009.

O συνεργάτης και κουμπάρος του Ευάγγελου Μειμαράκη τον Δεκέμβριο του 2009 εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του πυροβολημένος. Μια εργαζόμενη που πήγε να παραλάβει το αυτοκίνητό της από το παρκινγκ εντόπισε το νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του.
Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα Maverick, στα πίσω καθίσματα μια 35αρα φυσιγγιοθήκη, ενώ στις τσέπες του αυτόχειρα βρέθηκε το σημείωμα, μια κατασχετήρια έκθεση, το κινητό του, η ταυτότητά του και μια κλήση από το Πταισματοδίκη Χαλανδρίου.

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έχει στα χέρια του το spirospero.gr εξηγούσε πως ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του. Στο σημείωμα που σας παραθέτουμε ο αυτόχειρας ενέπλεκε τον αδελφό της ιδιαιτέρας του Μεϊμαράκη σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών.
Tον κατονομάζει ως «αρχιτοκογλύφο» και τον «άνθρωπο που του όπλισε το χέρι». Του είχε δανείσει με επιταγές 68.000 ευρώ και στη συνέχεια του ζητούσε 1000% τόκο. «Με ανάγκασε να του κάνω προσημείωση και με εκβίαζε με πλειστηριασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας…δεν πήγε στην κηδεία του παιδικού του φίλου.

Το «παράξενο» της ιστορίας

Από το σημείωμα του αυτόχειρα έλειπε μια σελίδα, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις ενέπλεκε τον αδελφό της ιδιαιτέρας του Μεϊμαράκη σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών.

Μια φράση της ιδιαιτέρας του υπουργού, «μην βγάλετε την 5η σελίδα γιατί θα κάψουμε τον Μεϊμαράκη», είναι ίσως μια εξήγηση που δεν μπορεί να δώσει η έρευνα της Αστυνομίας. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κάποιος ανώνυμος τηλεφώνησε στην κόρη του αυτόχειρα για να της πει πως θα πεθάνει αν συνεχίσει την υπόθεση.
Να σημειώσουμε ότι η ιδιαιτέρα του υπουργού και αδερφή του Ε.Χ είναι δημόσια υπάλληλος εφοριακός της ΔΟΥ Χαλανδρίου , αποσπασμένη αρκετά χρόνια στο γραφείο του κ.Μειμαράκη.

IΔΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ

1

2

4Το εν λόγω πρόσωπο, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, έχει «πλούσιο» βιογραφικό και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί σε δημόσιες θέσεις-κλειδιά. Ειδικότερα από τις 15 Ιουνίου 2004 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2006 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου, λαμβάνοντας μέρος σε συσκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια προσελήφθη σε οργανική θέση του Δήμου Χαλανδρίου, όπου είχε απασχοληθεί ως Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και κατά το παρελθόν.

Σήμερα ο Ε.Χ παραμένει στην υπηρεσία του Δήμου Χαλανρίου και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα καταλογισμού για το μεγαλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ του καθαρισμού του καταυλισμού των τσιγγάνων απ΄όπου έχουν «χαθεί» 335.000 ευρώ! Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με έγγραφα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και μέσα από το spirospero.gr , ο εν λόγω μηχανικός κατηγορείται από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ότι υπέγραφε ψευδείς βεβαιώσεις εργασιών.

Στον Ε.Χ, για την υπόθεση του αυτόχειρα, έχουν ασκηθει ποινικές διώξεις για Τοκογλυφία, Πλαστογραφία, Απάτη επί του δικαστηρίου και Εκβίαση.
dioxeis

prosopoΤο spirospero.gr επικοινώνησε με την κόρη του αυτόχειρα κ.Έφη Κοτσαυτάκη (photo) :

1. Αυτή τη στιγμή που βρίσκεται δικαστικά η υπόθεση? Τι εξέλιξη υπάρχει από το 2009 και μετά?

Στις 11-7-2011 η Εισαγγελέας Ι. Γάκη άσκησε τις Ποινικές Διώξεις για Τοκογλυφία, Πλαστογραφία, Απάτη επί του δικαστηρίου και Εκβίαση.
Η δικογραφία κατά του Ε. Χ.εκκρεμεί στο γραφείο της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας προς κύρια ανάκριση. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, δυστυχώς. Περιμένω από την Ανακρίτρια να κάνει το χρέος της όλα αυτά τα χρόνια.
Παρ’ όλα αυτά όμως, εκτός από το ποινικό σκέλος της υποθέσεως , καλούμαι να αντιμετωπίσω μια συνεχή ροή από δικαστήρια, διότι ο ”κατονομαζόμενος ” ως τοκογλύφος, έχει εκδώσει εναντίον μου Διαταγές Πληρωμής και έχει επισπεύσει και πλειστηριασμό σε ακίνητο ιδιοκτησίας μου, ο οποίος όμως έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση μέχρι το 2015.

IMG 1964

2. Ποιες ήταν οι σχέσεις του πατέρα σας με τον κ.Μειμαράκη και γιατί πιστεύτε πως δεν έδωσε το παρών στην κηδεία του πατέρα σας;

Τον πατέρα μου και τον κ. Μεϊμαράκη τους συνδέει μια παιδική φιλία πολλών χρόνων. Η γιαγιά μου τους μεγάλωσε και τους δύο. Ο κ. Μείμαράκης έχει παντρέψει τους γονείς μου. Ο πατέρας μου στο πλευρό του Βαγγέλη είχε δώσει δύσκολους αγώνες για την παράταξη και για τον παιδικό του φίλο. Ήτανε στενός συνεργάτης του τέως Υπουργού και στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης όταν ανέλαβε, άλλα και όλα τα υπόλοιπα τα χρόνια στο πολιτικό του γραφείο του Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας.

Αυτό αναρωτιόμαστε και εμείς μέχρι και σήμερα!

Ποιός ο λόγος, να μην έρθει στην κηδεία του κουμπάρου, του στενού του συνεργάτη και παιδικού του φίλου? Ούτε εκείνος ήρθε, ούτε η γυναίκα του αλλά ούτε και η αδερφή του. Κανείς. Δεν μας πήραν καν τηλέφωνο να μας συλλυπηθούν. Το τραγικό συμβάν συνέβη στις 14-12-2009. Στις 16-12-2009 είχα την κηδεία του. Έτσι, λοιπόν στις 20-12-2009, τον κάλεσα εγώ η ίδια και του ζήτησα να μου δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά που συνέβησαν. Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

Ευχαριστώ πολύ, του απάντησα. ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ!!!

Να τονίσω, πως δεν έχω ανάγκη, ΚΑΝΕΝΑΝ από το περιβάλλον του κύριου Μεϊμαράκη. ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΩ.

IMG 2863

3. Στο παρελθόν είχατε δεχτεί ένα απειλητικό τηλ. Συνεχίστηκαν οι απειλές;

Οι απειλές που έχω δεχτεί για την ζωή μου ήταν όταν ο πατέρας μου ήταν ακόμη εν ζωή, και στην συνέχεια αφού τον έχασα μέχρι και σήμερα.

Απειλούν ότι θα με σκοτώσουν αν συνεχίσω και ασχολούμαι με την Υπόθεση.

Φοβάμαι για την ζωή μου και για την οικογένεια μου!!Με παρακολουθούν και έρχονται ακόμη, και κρύβονται μέσα στην πολυκατοικία μου και με φοβίζουν.

Μου αφήνουν απειλητικά μηνύματα γραμμένα πάνω στο παρπμρίζ του αυτοκινήτου μου << θα πέθάνεις >>

Συγκεκριμένα θα σας αναφέρω ένα περιστατικό μετά το θάνατο του πατέρα μου, για να σας δώσω να καταλάβετε τον Γολγοθά που τραβάω όλα αυτά τα χρόνια.
Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου 2010 βρισκόμουν σ’ ένα φιλικό σπίτι στην Αγία Παρασκευή.
«Με το που βγήκα και άρχισα να περπατάω προς το αυτοκίνητο άκουσα βήματα να με ακολουθούν. Γύρισα και είδα τρεις άγνωστες ανδρικές φιγούρες οι οποίοι έμοιαζαν σαν μασκαρεμένοι. Όταν επιτάχυνα εγώ, επιτάχυναν και αυτοί. Τρόμαξα, άρχισα να τρέχω και μπήκα γρήγορα στο αυτοκίνητο» «Εκείνοι ωστόσο δεν σταμάτησαν να με ακολουθούν. Μέχρι να βάλω μπροστά είχαν περικυκλώσει το αυτοκίνητο και το ταρακουνούσαν για να με αναγκάσουν να βγω έξω. Παράλληλα μου έδειχναν και τα χρυσά τους δόντια. Τα έχασα, τρόμαξα και δεν ήξερα τι να κάνω. Τα πρόσωπά τους ήταν πολύ περίεργα. Πάρα πολύ περίεργα. Με το που έβαλα μπροστά και ξεκίνησα να φύγω, επιβιβάστηκαν σε δυο αυτοκίνητα τα οποία είχαν καλυμμένες τις πινακίδες τους και με ακολούθησαν μέχρι το σπίτι…».

Η επόμενή κίνησή μου ήταν να «επισκεφθώ» το Τ.Α. Χαλανδρίου και να καταθέσω έγκληση κατά αγνώστων για το αδίκημα της απειλής. Οι απειλές, όμως, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα………

meimarakis-kotsaftakis

4. Πως νοιώθετε μετά από 4 σχεδόν χρόνια μετά από το τραγικό συμβάν να χάσετε τον πατέρα σας με αυτόν τον τρόπο και τι ελπίζετε ότι θα γίνει;

Δεν ζώ. Δεν έχω ασφάλεια. Έχασα το στήριγμά μου. Ότι πολυτιμότερο είχα στην ζωή μου. ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. Φοβάμαι για τον μέλλον μου και για την οικογένεια μου. Η οικονομική μάς κατάσταση είναι οδυνηρή. Υποθηκευμένη όλη μας η περιουσία από τον αδερφό της Ιδιαιτέρας του Ε. Μεϊμαράκη, Ε. Χ. και πολλά χρέη.
Αυτό που προσπαθούμε εγώ και η οικογένεια μου, είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως άρση τηλεφωνικού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, ώστε να προκύψουν οι διασυνδέσεις των εμπλεκομένων προσώπων αλλά και το μέγεθος της οικονομικής δύναμης εκείνων που προβάλλουν αξιώσεις για μεγάλα ποσά, δήθεν με την αιτία του δανεισμού.
Ο πατέρας μου κατηγορεί για σοβαρές, αξιόποινες πράξεις συγκεκριμένους ανθρώπους και κατονόμασε εκείνον που του ΄΄ όπλισε ΄΄ το χέρι στην σκανδάλη.
Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ευχόμαστε Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ!
Θα πάω την υπόθεση μέχρι τέλους. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για τη μνήμη του πατέρα μου». Θα κάνω τα πάντα για να φανεί η αλήθεια. Να υπάρξει φως επιτέλους!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατονομαζόμενος ως «αρχιτοκογλύφος» έχει υποθηκεύσει ολόκληρη την περιουσία της οικογένειας του αυτόχειρα ενώ τον περασμένο Ιούνιο είχε βγάλει στον πλειστηριασμό ένα από τα διαμερίσματα του Νίκου Κοτσαυτάκη για οφειλή ύψους 121.819 ευρώ. Εντούτοις ο πλειστηριασμός ανεστάλη για το 2015.

Ο «πλαστογράφος» και ο Αλβανός

Ιδιαίτερο ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει διαδραματίσει και ένας ακόμη ιδιώτης ο οποίος καταγγέλθηκε από τον αυτόχειρα ως πλαστογράφος. Στα χέρια του συγκεκριμένου προσώπου βρέθηκε μια επιταγή ύψους 170.000 ευρώ του Νίκου Κοτσαυτάκη η οποία φέρεται να έχει πλαστογραφηθεί. Ο ίδιος πάντως ισχυρίσθηκε ότι το διάστημα 2000-2007 είχε δανείσει στον κουμπάρο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη 170.000 ευρώ.
Το τρίτο πρόσωπο-κλειδί είναι ένας Αλβανικής καταγωγής άνδρας με το όνομα «Σπύρος».

TSIBOURAKISΟ δικηγόρος (photo) της κόρης του αυτόχειρα, κ.Τσιμπουράκης Χρήστος δήλωσε τα εξής στο spirospero.gr:

“Την Τετάρτη 5.6.2013 εκδικάζονται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι ανακοπές της εντολέως μου κ. Ευφροσύνης Κοτσαυτάκη κατά του κ. Χ. Ε. Τα εν λόγω δικαστήρια αφορούν οφειλές του αυτόχειρα πατέρα της κ. Νικολάου Κοτσαυτάκη προς τον κ. Χ. οι οποίες ουσιαστικά οδήγησαν στην αυτοκτονία του, όπως ανέφερε και ο ίδιος στο σημείωμα που βρέθηκε επάνω του την ημέρα που αυτοκτόνησε. Σημειωτέον ότι ο κ. Χ. είχε προσημειώσει ακίνητα του κ. Κοτσαυτάκη για το ποσό των 330.000 € περίπου ενώ είχε επισπεύσει και πλειστηριασμό εναντίον της κόρης του μετά το θάνατό του, ο οποίος ανεστάλη με απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου, που πιθανολόγησε τις παράνομες δραστηριότητες του.
Παράλληλα θέλω να σημειώσω ότι περιμένουμε και την πρόοδο της ποινικής δικογραφίας κατά του κ. Χ., η οποία βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της διεξαγωγής κύριας ανακρίσεως.
Ευελπιστώ ειλικρινά και ταυτόχρονα είμαι αισιόδοξος ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε να υπάρξει τόσο νομική όσο και ηθική δικαίωση της εντολέως μου που ανεβαίνει ένα Γολγοθά μετά τον θάνατο του πατέρα της” τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι να σημειώσουμε ότι το spirospero.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ.Μειμαράκη αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

(Σημείωση: Στις φωτογραφίες βλέπετε τον κ.Μειμαράκη μαζί με τον παιδικό του φίλο και κουμπάρο κ.Nικόλαο Κοτσαυτάκη )

 Δ.Μ.Γ