Οργιάζει η διαφθορά στο Δημόσιο

. Κοινωνία

miza diafthroaΗ περίπτωση της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων αποδεικνύει ότι όσα Μνημόνια και να έρθουν, όσες Τρόϊκες και αν εμφανιστούν, η διαφθορά και η μίζα στη χώρα αυτή, θα ζει και θα βασιλεύει.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα πριν μερικούς μήνες, όταν τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να παίρνουν προσημειωμένα χαρτονομίσματα από επιχειρηματίες που εκβίαζαν. Οι υποθέσεις αυτές έδωσαν την αφορμή για την πρώτη εξονυχιστική έρευνα που έχει γίνει ποτέ σε μια ολόκληρη Διεύθυνση υπουργείου.

Εναν χρόνο μετά, οι έρευνες αν και έχουν προχωρήσει δεν έχουν ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα το μεικτό κλιμάκιο που συνέστησε ο Λέανδρος Ρακιντζής άρχισε να ερευνά τα πόθεν έσχες 57 υπαλλήλων της Διεύθυνσης, αλλά η υπόθεση πέρασε στη συνέχεια στην αρμοδιότητα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 27 πόθεν έσχες και 11 υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για ψευδή δήλωση "πόθεν έσχες" καθώς οι καταθέσεις τους δεν ήταν αντίστοιχες με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν μπορούσαν να τις δικαιολογήσουν.

Το τελικό πόρισμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, αλλά και τα έως τώρα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά.Σχόλια   

 
#6 Α. Π. 21-05-2013 23:04
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙ Α, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!
Παράθεση
 
 
#5 ΤΟΤΟΣ 28-04-2013 18:40
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ
Παράθεση
 
 
#4 ΣΠΥΡΟΣ 28-04-2013 18:33
ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΥΛΑ
Παράθεση
 
 
#3 kostas2 28-04-2013 18:06
H μιζαειναι στω φουλ τωρα
Παράθεση
 
 
#2 Dimitris 28-04-2013 14:06
Η μίζα και η διαφθορά τώρα ειδικά είναι στο φόρτε. Όσο δεν υπάρχουν σκληρές ποινές με συνοπτικές διαδικασίες το σπορ θα είναι σε έξαρση.
Αν μια κυβέρνηση αποφασίσει με σοβαρότητα και πίστη να καταπολεμήσει την διαφθορά τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα, αλλά το υπάρχον πολιτικοοικονομ ικό σύστημα δεν θέλει γιατί είναι όλοι στο κόλπο και ο ένας κρατάει τον άλλον.
Οι 11 υπάλληλοι (δυστυχως για όλους μας η αλήθειά ειναι ότι δεν ειναι 11 αλλά 10.011) που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα παίρνουν τον μισθό τους ? Ναι η Οχι Το σίγουρο είναι ΝΑΙ και στο τέλος θα πέσουν και στα πολύ πολύ μαλακά και ας τους μαλάκες να κουρεύονται.
Στο δημόσιο η μεγάλη αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι που έχουν νταλαβέρι με τους πολίτες χρηματίζονται, γιατί αν ήταν οι λίγοι τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. ΝΑ χαιρόμαστε όλοι μας το κράτος που ανεχόμαστε.
Παράθεση
 
 
#1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΣΤΑΣ 28-04-2013 14:00
Κλεισιμο του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΛΟΥ αυριο το πρωι...Ολα στον ιδιωτικο....
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση