Στάση εργασίας αύριο σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

. Κοινωνία

pppppppppppppppppppΣε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργούν από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας εξαιτίας της της απόφασης για νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ.

Η ανακοίνωσή τους:

«Μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα εκχωρεί στον ΟΑΣΑ την εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 17/2/2017, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ.

Δεν διεκδικούμε κάποιο συντεχνιακό, κλαδικό αίτημα. Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011 που μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της.

Τα Σωματεία των Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ώστε να μην επιτρέψουν την απαξίωση της εταιρείας.

Θα αγωνιστούν για να παραμείνει η ΣΤΑ.ΣΥ ζωντανή και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή του κοινωνικού έργου της».

Συνυπογράφουν: Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σωματείο εργαζομένων Τραμ, Σωματείο εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, Σωματείο ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής,Σωματείο ηλεκτροδηγών Μετρό,Σωματείο εργαζομένων ηλεκτροδηγών ηλεκτρικών σιδηροδρόμων Αθηνών – Πειραιώς (γραμμή 1)».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση