Top Stories

Ο Τραμπ εμπαίζει τους διαδηλωτές: Αυτοί που διαμαρτύρονται γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν;

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

trump protests

Με προκλητικό τρόπο αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στις διαμαρτυρίες εναντίον του από εκατομμύρια ανθρώπους. «Γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν όλοι αυτοί;» έγραψε ειρωνευόμενος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διερωτήθηκε γιατί οι χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν εναντίον του δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

“Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;” έγραψε στο Twitter ο νέος πρόεδρος. “Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους”, πρόσθεσε.

trump protests1

Επιπλέον, ο Τραμπ, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έσπευσε να πανηγυρίσει για την… τηλεθέαση της τελετής ορκωμοσίας του.

«Ουάου, τα νούμερα τηλεθέαστης: 31 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας, 11 εκατ. Περισσότεροι από τις πλέον καλές μετρήσεις εδώ και 4 χρόνια!»

trump protests2

Λίγο αργότερα πάντως έσπευσε να αναρτήσει νέο τουίτ, πιο ήπιο αυτή τη φορά, σε σχέση με τους διαδηλωτές:

«Οι ειρηνικοί διαδηλωτές είναι συστατικό της δημοκρατίας μας. Ακόμη και αν δεν συμφωνώ πάντα μαζί τους, αναγνωρίζω το δικαίκωμα των ανθρώπων να εκφράζουν τις απόψεις τους».

trump protests3

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, συμμετείχαν στις “Πορείες των Γυναικών” που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα προκειμένου να υπερασπιστούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Πολλές διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο.Στην Ουάσινγκτον, πολλές προσωπικότητες πήραν τον λόγο και τάχθηκαν υπέρ των διαδηλωτών: ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, οι ηθοποιοί Αμέρικα Φεράρα και Σκάρλετ Γιόχανσον, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, ακόμη και η Μαντόνα που εμφανίστηκε απρόσμενα στη σκηνή και ζήτησε “μια επανάσταση της αγάπης”.

Τραμπ: Τα πιο ανέντιμα όντα στον κόσμο οι δημοσιογράφοι

Νωρίτερα, ο Ντόναλτ Τραμπ και ο εκπρόσωπός του είχαν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά των ΜΜΕ που ανέφεραν ότι είχε λίγο κόσμο στην ορκωμοσία του.

Στην πρώτη του ημέρα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του.

«Στ’ αλήθεια, φαινόταν ότι ήταν 1.500.000 άνθρωποι, το πλήθος έφτανε ως το Μνημείο Ουάσιγκτον», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο αρχηγείο της CIA.

«Παρακολουθούσα έναν τηλεοπτικό σταθμό που έδειχνε γρασίδι χωρίς κόσμο, κάνοντας λόγο για 250.000 θεατές», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό είναι ψέμα», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στον εν εξελίξει «πόλεμο» που βρίσκεται ο ίδιος με τα ΜΜΕ, ο Τραμπ είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων στον πλανήτη».

Η αμερικανική αστυνομία δεν δίνει συνήθως στοιχεία για τον αριθμό συγκεντρωμένων, αλλά σύμφωνα με τις αεροφωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το πλήθος που παρακολούθησε την ορκωμοσία δεν έφτανε έως το Μνημείο Ουάσιγκτον και φαινόταν σαφώς μικρότερο από 1.500.000. Οι παριστάμενοι θεατές ήταν επίσης πολύ λιγότεροι από όσους είχαν συγκεντρωθεί στις δύο ορκωμοσίες του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 και το 2013.