Κοινωνία

Τραγωδία στη Λάρισα: Nεκροί δύο φοιτητές από αυτοσχέδιο μαγκάλι

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

tragiko-duo-foitites-nekroi-kai-treis-xaropaleuoyn-sti-larisa

Ανείπωτη τραγωδία χθες το απόγευμα στη Λάρισα, από αναμμένο μαγκάλι, με νεκρούς δύο φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας και βαριά στο νοσοκομείο, άλλους τρεις, από τις αναθυμιάσεις.

Σε πρώτο πλάνο πίσω από τους θανάτους, η οικονομική κρίση και η αδυναμία πολλών φοιτητών να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους, καταφεύγοντας σε παρωχημένες και επικίνδυνες μεθόδους παλιότερων εποχών.

Ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.

Οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς (ο ένας από την Χαλκίδα) νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν πάει για επίσκεψη.

Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς τους, η οποία μιλώντας στον ANT1 είχε ρωτήσει τους νεαρούς για το πετρέλαιο, αλλά εκείνοι της είχαν πει ότι δεν θέλουν. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν»

Τραγικές σκηνές εκτυλίχτηκαν αργά τη νύχτα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς και συγγενείς των πέντε παιδιών.

Μεγάλη μάχη για να τους κρατήσουν στη ζωή δίνουν οι γιατροί των δύο νοσοκομείων της Λάρισας

Στο ΤΕΙ κυρήχτηκε σήμερα Παρασκευή, ημέρα πένθους, ενώ οι σοροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στον πόλεις καταγωγής τους.

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι «το τραγικό συμβάν είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσότερων Ελλήνων».

Διαβάστε επίσης

Έτσι έγινε το “κακό” με το μαγκάλι στη Λάρισα

Συγκλονιστικές φωτογραφίες της παρέας των φοιτητών στη Λάρισα

Προκλητικό tweet του Τζήμερου για τους φοιτητές της Λάρισας

Διαμαρτυρία για το θάνατο των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας