Lifestyle

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις θεραπείες μαλλιών κερατίνης

Οι δημοφιλείς θεραπείες λείανσης μαλλιών του κομμωτηρίου μπορεί να έχουν τελικά μια όχι και τόσο όμορφη πλευρά. Πάμε να δούμε αν ισχύει ότι η κερατινη καταστρεφει τα μαλλια

Τι είναι η Κερατίνη

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που βοηθά στην ενίσχυση των μαλλιών για την πρόληψη του σπασίματος, της θερμικής βλάβης και του φριζαρίσματος- είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ισχυρών και υγιών μαλλιών. Αλλά οι θεραπείες κερατίνης, οι θεραπείες κομμωτηρίου που υπόσχονται μεταξένια ίσια μαλλιά, έχουν εδώ και καιρό έρθει με σημαντικές ανησυχίες για την υγεία. Για να μάθουμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις θεραπείες κερατίνης, μιλήσαμε με τον διάσημο κομμωτή και πρεσβευτή της μάρκας NatureLab Tokyo Andrew Fitzsimons και τον διάσημο κομμωτή Annagjid “Kee” Taylor. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς διαφέρει η θεραπεία κερατίνης για όσους έχουν φυσικές μπούκλες;

Η Taylor συμφωνεί με την Fitzsimmons ότι οι θεραπείες κερατίνης λειτουργούν καλά στους περισσότερους τύπους μαλλιών. Ειδικά για τα σγουρά μαλλιά, θα εξομαλύνει εντελώς το φριζάρισμα και θα προσθέσει περισσότερη λάμψη. “Τα σγουρά μαλλιά αντανακλούν το φως λιγότερο εύκολα από τα ίσια μαλλιά, οπότε θα παρατηρήσετε περισσότερη λάμψη μετά τη θεραπεία κερατίνης”, λέει.

Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι θα διατηρήσει τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά ζωντανά. Συνιστά να μιλήσετε με τον στυλίστα και τον κομμωτή σας σχετικά με το να ανανεώσετε το χρώμα σας ακριβώς πριν από τη θεραπεία κερατίνης. Η θεραπεία σφραγίζει το χρώμα, κάνοντάς το να διαρκεί περισσότερο και να φαίνεται πιο φωτεινό.

Είναι το ίδιο με μια ιαπωνική θεραπεία ή ένα Relaxer;

Αν και μοιάζουν με άλλες θεραπείες ισιώματος μαλλιών, οι θεραπείες κερατίνης εξακολουθούν να είναι σαφώς διαφορετικές. Η Taylor εξηγεί ότι οι θεραπείες κερατίνης είναι μια λιγότερο σκληρή επιλογή σε σχέση με άλλες θεραπείες ισιώματος, όπως τα χαλαρωτικά. “Η κερατίνη είναι ιδανική για όσους έχουν φριζαρισμένα μαλλιά και θέλουν μακροπρόθεσμα ίσια και λεία μαλλιά”, λέει. “Οι χημικές ουσίες με την κερατίνη είναι λίγο λιγότερο επιβλαβείς από εκείνες που βρίσκονται σε άλλες θεραπείες ισιώματος, όπως μια θεραπεία χαλάρωσης, η οποία είναι πολύ σκληρή”.

Οι ιαπωνικές θεραπείες μαλλιών και τα παραδοσιακά χαλαρωτικά σπάσουν μόνιμα τους δεσμούς των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας θειογλυκολικό αμμώνιο και υδροξείδιο του νατρίου, γεγονός που τις καθιστά πολύ πιο αποτελεσματικές στα σγουρά μαλλιά και επίσης πιο βλαβερές. Η φάση της ανάπτυξης θα είναι επίσης πιο έντονη από ό,τι με μια θεραπεία κερατίνης, καθώς θα υπάρχει μια γραμμή απομάκρυνσης όταν η φυσική σας υφή ξαναβγαίνει.

Πόσο διαρκούν οι θεραπείες κερατίνης;

Ο βασικός κανόνας των θεραπειών κερατίνης είναι να μείνετε μακριά από το νερό και τις αλογοουρές για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να δημιουργήσετε μια κάμψη στα πρόσφατα ισιωμένα μαλλιά σας. Η Fitzsimons λέει ότι το κλειδί για να διατηρήσετε τη θεραπεία σας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα τις ημέρες που λούζετε τα μαλλιά σας.

Για όσες έχουν φυσικές μπούκλες, η Taylor λέει να μην βρέχετε τα μαλλιά σας για τρεις ημέρες. Συνιστά επίσης να χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών χωρίς χλωριούχο νάτριο και να τυλίγετε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό ή σατέν φουλάρι (ή μαξιλαροθήκη) για να κρατήσετε την υγρασία κλειδωμένη στα μαλλιά σας, καθώς η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη ξήρανση των μαλλιών σας. Λέει ότι οι θεραπείες μπορούν να διαρκέσουν έως και έξι μήνες, αλλά προειδοποιεί ότι μπορεί να επηρεάσει μόνιμα το μοτίβο των μπούκλων σας.

Αλλά το πιο σημαντικό, ο Fitzsimons λέει να λάβετε υπόψη σας μερικά βασικά πράγματα πριν κλείσετε το ραντεβού. “Υπάρχουν τόσοι πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να λειάνετε τα μαλλιά διατηρώντας τα παράλληλα προστατευμένα αυτά με τη χρήση των σωστών προϊόντων και τεχνικών – οπότε μια θεραπεία κερατίνης μπορεί να μην είναι καν η σωστή επιλογή”, προσθέτει. “Ανάλογα με την ιδιαίτερη υφή των μαλλιών σας, μια διαφορετική θεραπεία, όπως μια χημική χαλάρωση, μπορεί να έχει περισσότερο νόημα για εσάς”.