Κοινωνία

Την βίαζε 10 χρόνια από μικρό κοριτσάκι και στο τέλος την έκαψε ζωντανή

Φρικτές λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για τα τραγικά χρόνια που έζησε στα χέρια του δήθεν «σωτήρα» της στα Φάρσαλα, η Μαριάννα Μυγδανάλευρου.

Φρικτές λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για τα τραγικά χρόνια που έζησε στα χέρια του δήθεν «σωτήρα» της στα Φάρσαλα, η Μαριάννα Μυγδανάλευρου.

Η 26χρονη είχε βρεθεί από τον 44χρονο αρραβωνιαστικό της, δολοφονημένη στις 3 Φεβρουαρίου του 2011, στη ισόγεια μονοκατοικία όπου έμενε στα Φάρσαλα. Στο σώμα της, είχε σοβαρά εγκαύματα ενώ εστίες πυρκαγιάς διαπιστώθηκαν και σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Από τις έρευνες διακριβώθηκε η εμπλοκή του 71χρονου Λευτέρη Πάτρα, ο οποίος, εξαιτίας της εξαφάνισης του ιερέα πατέρα της 26χρονης προ 12ετίας, είχε αναλάβει ατύπως (λόγω ανηλικότητας) την προστασία της. Μάλιστα, με την υπόθεση εξαφάνισης του πατέρα της Αλέξανδρου Μυγδανάλευρου είχε ασχοληθεί στο παρελθόν και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, όμως ποτέ δεν βρέθηκε ο ιερέας.

Επί δύο χρόνια τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λάρισας και η τοπική Ασφάλεια, είχαν αναγάγει σε αγώνα δρόμου την εξιχνίαση αυτής της ανθρωποκτονίας, αφού από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί δεν είχαν πειστεί για το ενδεχόμενο ατυχήματος, όμως έλειπαν οι αποδείξεις, που πολύ προσεκτικά συγκεντρώθηκαν και οδήγησαν στην πλήρη εξιχνίαση αυτής της φρικτής δολοφονίας και στη σύλληψη του δράστη, τις παραμονές της αλλαγής του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SpiroSpero.gr, ο 71χρονος από τα 13 χρόνια κιόλας της άτυχης κοπέλας, που πλέον ζούσε μαζί του, σαν άτυπο κηδεμόνα της, ξεσπούσε πάνω της όλες τις ανώμαλες σεξουαλικές του ορέξεις. Η κοπέλα μεγάλωσε, γνώρισε τον 44χρονο και αρραβωνιάστηκε μαζί του. Τότε οι αντιστάσεις της έναντι του δεσμώτη της έγιναν ακόμα πιο έντονες, μέχρι που στο τέλος εκείνος την δολοφόνησε με τον πλέον φρικτό τρόπο.

Περιέλουσε το θύμα του με πετρέλαιο και της έβαλε φωτιά στο κρεβάτι, ενώ ήταν ζωντανή. Στη συνέχεια, μάλιστα, επειδή δεν τυλίχτηκε ολόκληρη στις φλόγες την έσυρε σε ημιθανή κατάσταση σε άλλο χώρο του σπιτιού, την ξαναπεριέλουσε με πετρέλαιο και ολοκλήρωσε το φρικτό του έγκλημα. Η προσεκτική εργαστηριακή ανάλυση, ακόμα και στα ρούχα του δράστη, έδωσε τις απαντήσεις που χρειάζονταν οι Αρχές και ο 71χρονος συνελήφθη.

Μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και την άσκηση δίωξης ανθρωποκτονίας από πρόθεση, λόγω ηλικίας, επιβλήθηκαν στον 71χρονο αυστηροί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίασής του στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.