Ο προκλητικός Ι.Διώτης

. Χάρης Μπότσαρης

botsarisΔιαβάσαμε τη δήλωση του Ι. Διώτη και πλέον έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος αυτός είναι εμπαθής και αμετανόητος.
Ισχυρίζεται ότι «κανένα καινούργιο στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να αφορά το πρόσωπό του και τις ενέργειές του», την ώρα που η «λίστα Λαγκάρντ» έτυχε ήδη διαφορετικής μεταχείρησης από τους οικονομικούς εισαγγελείς και από τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης.
Επιζητά «άλλη επιστημονική άποψη» σαν να πρόκειται για μια διαφορετική συνταγή παρασκευής κάποιου ειδικού ανακριτικού κοκτέϊλ.
Λέει ότι παρέλαβε το στικάκι από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό του με «εξωϋπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο», όμως δεν μας λέει γιατί δέχθηκε να το παραλάβει με αυτόν τον τρόπο και πως διέκρινε ότι αποτελούσε «παράνομο αποδεικτικό μέσο».
Αν ο Ι. Διώτης δέχθηκε να παραλάβει το στικάκι με τον τρόπο που περιγράφει, τότε ήταν ένας κοινός κλεπταποδόχος της συμφοράς.
Ο Ι. Διώτης αρνείται ότι είναι ο «υπαίτιος της διαρροής της «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό "Hot Doc", επικαλούμενος την «παρουσία του στον δημόσιο βίο», ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι το παρελθόν του συνηγορεί και με πράξεις επιλεκτικής διαρροής.
Αναβιβάζει σε «πολιτικά κρίσιμο ζήτημα» την παράδοση του υλικού στον κ. Βενιζέλο αφήνοντας αιχμές για τις συνέχειες που δόθηκαν, ενώ θέλει να παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο ίδιος υπήρξε βασικός κρίκος των συνεχειών αυτών.
Τέλος, πετάει την μπάλα στην εξέδρα με την επίκληση της λίστας των 54.000 ονομάτων τα οποία δεν ήλεγξε λόγω «ασχέτων ΑΦΜ» και επιδιώκει να καθαρίσει τη φωλιά του λέγοντας ότι «έδωσε εντολή για πλήρη έλεγχο όλων των φυσικών προσώπων», αλλά, καταλήγει ότι «δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα» επειδή έφυγε.
ΥΓ. Επειδή προκαλείς, μπορείς να μας πεις έστω και ένα όνομα φοροφυγάδα που οδήγησες στη δικαιοσύνη και τι απέγινε μ' αυτόν;

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση