Η Βόρεια Κορέα προκαλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ: Έκαψαν σε εορταστικό βίντεο την αμερικανική σημαία

. Διεθνή

usb1Η Βόρεια Κορέα απειλεί και προκαλεί ανοιχτά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής! Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά την εκδήλωση για την εθνική εορτή της χώρας, την 105η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, η οποία έκλεισε με ένα «πανηγυρικό» βίντεο. Μέσα σε... 34 δευτερόλεπτα οι βορειοκορεάτες στέλνουν πυρηνικούς πυραύλους, βομβαρδίζοντας τις ΗΠΑ. Η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Γης αφανίζεται, η αμερικανική σημαία τυλίγεται στις φλόγες και παντού στο video wall εμφανίζονται σταυροί από τάφους. Ο στρατός από τις θέσεις του χειροκροτεί, ατενίζοντας με υπερηφάνεια το εορταστικό βίντεο και ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαιρετά το πλήθος του...

Οι βορειοκορεάτικες αρχές ενημέρωσαν τους ξένους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν την Βόρεια Κορέα, προσκεκλημένοι για την κάλυψη της εθνικής εορτής της χώρας, να ετοιμαστούν για ένα «μεγάλο και σημαντικό γεγονός». Πολλοί θέλησαν να το συνδέσουν με τις εντάσεις στην περιοχή σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

usb2

Περίπου 200 ξένοι ανταποκριτές βρέθηκαν, λοιπόν, στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς η χώρα γιόρτασε το Σάββατο 15 Απριλίου την 105η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή της χώρας και παππού του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν, στη μεγαλύτερη εθνική εορτή της Βόρειας Κορέας, την αποκαλούμενη «Ημέρα του Ήλιου».

Παρά την αποτυχία της πιο πρόσφατης πυραυλικής δοκιμής της Πιονγιάνγκ την Κυριακή, το απομονωμένο σταλινικό καθεστώς επιμένει ότι έχει κατασκευάσει βαλλιστικό πύραυλο, ικανό να πλήξει στόχους στις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί συχνά τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα με μια καταστροφή. Τεχνικά μιλώντας, η Βόρεια Κορέα είναι ακόμη σε πόλεμο με τη Νότια Κορέα και τον σύμμαχό της, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εξαιτίας του Κορεατικού πολέμου πίσω στα 1950-1953 ο οποίος έληξε με ανακωχή και όχι με την υπογραφή συνθήκης ειρήνης.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση