Διεθνή

Αυτιστικό παιδί έσωσε συμμαθήτριά του με λαβή που έμαθε από τον… Μπομπ Σφουγγαράκη!

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

bob sfougg

Μια απίστευτη ιστορία συνέβη σε σχολείο του Στέιτεν Άιλαντ στην Νέα Υόρκη. Ένας 13χρονος μαθητής, που πάσχει από αυτισμό, έσωσε από πνιγμό μια συμμαθήτριά του.

Η κοπέλα έτρωγε μήλο, όταν ένα κομμάτι στάθηκε στο λαιμό της και άρχισε να πνίγεται. Χωρίς να χάσει στιγμή, ο 13χρονος, εφάρμοσε όσα γνώριζε και την έσωσε. Το αγόρι, όταν ρωτήθηκε πώς ήξερε τι έπρεπε να κάνει, απάντησε πως έμαθε τη λαβή Χάιμλιχ από τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη!

Το αγόρι λέγεται Μπράντον Γουίλιαμς και είναι πλέον ο ήρωας του σχολείου.

«Συλλέγει στο μυαλό του πράγματα που από τους περισσότερους από εμάς διαφεύγουν και τα ταξινομεί στο κεφάλι του με τέτοιο τρόπο που μπορεί να τα ανακαλεί όταν του είναι χρήσιμα», λέει για τον Μπράντον ο πατέρας του. «Έτσι ήξερε ακριβώς τι να κάνει όταν είδε τη συμμαθήτριά του να πνίγεται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτόν», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με το risenews.net, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός ήρωας κινουμένων σχεδίων σώζει ανθρώπινη ζωή. Το 2010, μια 12χρονη μαθήτρια έσωσε τη ζωή της καλύτερής της φίλης που πνιγόταν με μια τσίχλα, χρησιμοποιώντας επίσης την ίδια λαβή.