Διεθνή

Παραδόθηκαν οι 7 πρόσφυγες που έβαλαν φωτιά σε άστεγο (Βίντεο)

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

prosfiges-astegosΟι ύποπτοι που κατηγορούνται πως έβαλαν φωτιά σε έναν άστεγο σε σταθμό του μετρό του Βερολίνου, αναγνωρίσθηκαν ως πρόσφυγες από τη Συρία και τη Λιβύη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. Έξι από αυτούς παραδόθηκαν στην αστυνομία, ενώ ο έβδομος συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.

“Έξι ύποπτοι παραδόθηκαν σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα την Δευτέρα, ενώ άλλος ένας συνελήφθη από μυστικούς αστυνομικούς” ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι 7 νεαροί άνδρες φέρονται να έχουν βάλει φωτιά σε άστεγο άνδρα, ο οποίος κοιμόταν σε σταθμό του μετρό στο Βερολίνο ανήμερα των Χριστουγέννων. Οι νεαροί έφυγαν από τη σκηνή του επεισοδίου, ενώ ευτυχώς ο άστεγος γλίτωσε καθώς περαστικοί από το σημείο, τον βοήθησαν σβήνοντας τη φωτιά.

Αμέσως μετά το περιστατικό η γερμανική αστυνομία, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 7 νεαρών, ενημερώνοντας το κοινό πως η κατηγορία που τους βαραίνει είναι αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας.”Οι 7 ύποπτοι είναι μεταξύ 15 και 21 ετών” δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας του Βερολίνου. “Οι 6 έχουν γεννηθεί στη Συρία και ο 1 στη Λιβύη. Και οι 7 βρίσκονται στη χώρα με το καθεστώς του πρόσφυγα” σύμφωνα με την αστυνομία.