Top Stories

Στη φυλακή οδηγείται ο Αρτέμης Σώρρας -Καταδίκη 8 ετών στον ίδιο και στην γυναίκα του

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

esy-sygentrosiΚαταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του σε 8 χρόνια κάθειρξης, 5 χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων και πλέον αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις» καταδικάστηκε ερήμην (δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο) και πλέον αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτελεστεί η ποινή.

Συγκεκριμένα, ο Αρτέμης Σώρρας δικαζόταν σήμερα στην Πάτρα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Μηνυτές του Πατρινού «σωτήρα της Ελλάδας» είναι ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Πριν από λίγο καιρό, ο κουμπάρος του Αρτέμη Σώρρα και δικηγόρος του, Φώτης Λεπίδας, μιλώντας στο «Ε» είχε πει για την υπόθεση: «Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Με τα μάτια μου είδα βαλίτσες γεμάτες με δηνάρια του Κουβέιτ. Και μάλιστα τρομοκρατημένος».

Και είχε συμπληρώσει: «Γιατί τις είδα με τα μάτια μου όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου έδινε τα λεφτά από ένα αυτοκίνητό μου που πήρε να πουλήσει. Φανταστείτε ότι μου προσέφερε -ήταν γαλαντόμος- δηνάρια τα οποία “κόστιζαν” δισεκατομμύρια ευρώ για 40 με 50 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, πόσο ένας άνθρωπος πρέπει να ψάξει κάτι άλλο για να καταλάβει τι κάνει; Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ μετά τον Σαντάμ “ακυρώθηκαν” τα δηνάρια”. Οχι 600 δισ. ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν έχει. Τον γνώρισα όταν έβαζε μάρμαρα και πλακάκια και μου ζήτησε με τη γυναίκα του να τους παντρέψω».

Ακούστε τι είπε ο κουμπάρος του Αρτέμη Σώρρα, αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση:


Αφού έλυσε το θέμα του χρέους, ο Αρτέμης Σώρρας υποσχέθηκε το 2016 να πληρώσει και την εφορία όλων των Ελλήνων! Μιλώντας σε εκδήλωση της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις», στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου υπήρχε λαοθάλασσα, μεταξύ άλλων ο κ. Σώρρας υποστήριξε:
«Το χρέος δεν είναι υπαρκτό, αλλά εμείς θα πληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Θα κάνουμε έναν μεγάλο έλεγχο στη χώρα μας. Ολοι οι Ελληνες πολίτες πρέπει να μπουν στην “Ελλήνων Συνέλευσις” (αστική μη κυβερνητική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Στην Τρίπολη ήδη έχουμε γραφείο και προγραμματίζουμε να λειτουργήσουμε άλλα τρία. Ας ξεχάσουμε τις διαφορές μας κι ας ενωθούμε».

Μάλιστα, κάλεσε όλους τους Ελληνες να καταθέσουν την εντολή εξουσιοδότησης προς την εφορία, ζητώντας να… πληρωθούν τα χρέη τους μέσα από τον λογαριασμό στον οποίο (υποστηρίζει ότι) υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ. O ίδιος, μάλιστα, μοιράζει εξώδικα να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι για να μην πληρώσουν εφορία:

esy-sygentrosi2

Το φαινόμενο Σώρρα βρίσκει ωστόσο ακροατήριο, ειδικά στην ελληνική επαρχία, ανθρώπους κουρασμένους από την κρίση και τη συνεχή λιτότητα, οι οποίοι πιστεύουν και πάλι ότι κάποιος θα τους… χαρίσει τα χρέη. Πικρά γέλια έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις πρώτες ημέρες του 2017 και δείχνει οπαδούς του «σωτήρα» της Ελλάδας Αρτέμη Σώρρα να δίνουν τον όρκο για να ενταχθούν στο μόρφωμα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Ο… όρκος έχει λίγο απ’ όλα. Από πολέμαρχους και συμπαντική συνειδητότητα, μέχρι… ενεργό ύδωρ. Και τι θα συμβεί σε όσους παραβούν τον όρκο τους; «Ολος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου θα διαλυθεί» λένε εν χορώ οι υποστηρικτές του Σώρρα.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί σε καφενείο της Καβάλας: «Ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια, στην ένωση όλων των ιερών ψυχών. Ορκίζομαι ως πολεμιστής στον ιερό σκοπό της ελευθερίας της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της ελληνικότητας να υπηρετώ των αλήθεια, την αρμονία. Ορκίζομαι να προστατεύω τους Συνέλληνές μου. Ορκίζομαι να πολεμήσω για την εγκαθίδρυση του Ελληνισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο όρκος.

Στο βίντεο εμφανίζεται και μια γυναίκα που διαβάζει τον όρκο, ενώ μετά από αυτήν επαναλαμβάνουν τα «νέα μέλη».

Οι περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν με θυμηδία και αστείρευτο τρολάρισμα στα social media όλο αυτό το παραμύθι, που δεν θα το πίστευαν ούτε μικρά παιδιά. Το φαινόμενο Σώρρα, ωστόσο, αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο, αφού η «Ελλήνων Συνέλευσις» οργανώνεται πλέον ως πολιτικός φορέας σε όλη τη χώρα και προπαγανδίζει απίστευτα ψέματα, υπονομεύει τους πολιτικούς και δημοκρατικούς θεσμούς και ορκίζει Ελληνες πολίτες στο Δωδεκάθεο.

Το πρόβλημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που πάνω από 5.000 χιλιάδες πολίτες, πιστεύοντας ότι θα ξεχρεώσουν με το ομόλογο Σώρρα, δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες και θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξημένα χρέη και πρόστιμα.