Κοινωνία

Παραδόθηκε ο καταζητούμενος ληστής τραπεζών και πυγμάχος, Δ. Βαρβαρέσος

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς, είναι ηλικίας 23 ετών. Επί μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εξαπολύσει λυσσαλέο κυνηγητό για να φτάσουν στα ίχνη του. Και τελικά παραδόθηκε ο ίδιος χθες το βράδυ στην ΓΑΔΑ…

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς, είναι ηλικίας 23 ετών. Επί μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εξαπολύσει λυσσαλέο κυνηγητό για να φτάσουν στα ίχνη του. Και τελικά παραδόθηκε ο ίδιος χθες το βράδυ στην ΓΑΔΑ!

Ο 23χρονος Δημήτρης Βαρβαρέσος, αντιεξουσιαστής από την Πάτρα κατηγορείται για το διπλό φονικό των Κώστα Φράγκου και Βασίλη Σινούρη έξω από το κλαμπ Bijux στην Πάτρα στις 17 Απριλίου, που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Μαζί με τον 28χρονο συγκατηγορούμενό του, για την ίδια υπόθεση, Θεμιστοκλή Δήμου, κατηγορούνται για σωρεία ληστειών και τραπεζών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούν 15 εντάλματα σύλληψης.

Ο Δημήτρης Βαρβαρέσος είχε διαφύγει τη σύλληψη όταν σε μπλόκο αστυνομικών στις 28 Ιουνίου συνελήφθη ο Θ. Δήμου και έκτοτε ήταν καταζητούμενος.

Και οι δύο φέρονται να εμπλέκονται στη διπλή δολοφονία έξω από το μπαρ της Σαχτούρη στην Πάτρα.

Τους δράστες καταζητούσε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η αστυνομία. Οι ποινικοί τους φάκελοι του πέρα από τη συμμετοχή τους στο μακελειό της Σαχτούρη φέρoυν και πληθώρα άλλων αδικημάτων καθώς είναι μπλεγμένοι σε ένοπλες ληστείες τραπεζών (συνολικά 11 – το τελευταίο 7μηνο) Υποκαταστημάτων Τραπεζών στην Αττική .

Η επιστολή που αρνούνται τις δολοφονίες, όχι όμως τις ληστείες

Οι δύο νεαροί συνεργοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται να έχουν υπογράψει και μήνυμα το οποίο έχει σταλεί σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα αρνούμενοι την εμπλοκή τους στο διπλό φονικό όχι όμως και στις ληστείες που έχουν διαπράξει για λόγους αντίδρασης, όπως αναφέρουν, προς το «σύστημα».

“Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε για όσα ακούγονται για εμάς χωρίς εμάς”, δηλώνουν σε μήνυμα που απεστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο ενημερωτικό ιστότοπο της Πάτρας “thebest.gr”, οι καταζητούμενοι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο, αρνούμενοι ότι είχαν την οποιαδήποτε σχέση με “δολοφονίες ποινικού χαρακτήρα”!

Το μήνυμα, που φέρονται να υπογράφουν οι καταζητούμενοι για ληστείες Δημήτρης Βαρβαρέσος και Θέμης Δήμου, έλαβε ο ιστότοπος την 28η Απριλίου 2013.

Οι δυο καταζητούμενοι, με το μήνυμά τους, αρνούνται ότι έχουν εμπλοκή στα όσα συμβαίνουν στην Πάτρα, στο τελευταίο διάστημα και επιχειρούν να απαντήσουν στην σε βάρος τους “στοχοποίηση”, όπως λένε, για την διπλή δολοφονία στην οδό Σαχτούρη.
Παράλληλα, και σε ό,τι αφορά τις ληστείες, επιχειρούν να δείξουν ότι αυτές έχουν χαρακτήρα επίθεσης στο “σύστημα”.

Το «thebest.gr» ανήρτησε το μήνυμα με επιφύλαξη για την ταυτότητα των αποστολέων του και την εγκυρότητα των όσων αναφέρονται…

“Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σχετικά με όσα ακούγονται για εμάς χωρίς εμάς. Η ανικανότητα των αρχών καλύπτεται με την εύκολη στοχοποίηση των προσώπων μας για να κλείσει μια δολοφονία ποινικού χαρακτήρα με πρωτοστάτη την ανίκανη Ασφάλεια Πατρών.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με μπραβιλίκια και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε τον σκύλο κανενός επιχειρηματία.
Προς γνώση σας δεν έχουμε κάνει 4 ληστείες σε 50 μέρες αλλά δεκάδες ληστείες τραπεζών σε διάστημα 7 μηνών με τα πρόσωπά μας χωρίς κουκούλες και εμφανέστατα τα χαρακτηριστικά μας.
ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ
ΥΓ Συγγνώμη που θα σας χαλάσουμε το mediaκο υπερθέαμα αλλά ο Θέμης Δήμου είναι Έλληνας χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα με τους Αλβανούς, απλά για να διορθώσουμε την δημοσιογραφική σας ανικανότητα.
ΟΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ – ΘΕΜΗΣ ΔΗΜΟΥ”

Το διπλό φονικό της Πάτρας

Ο 38χρονος Παναγιώτης Τσίρκας, γαζώθηκε µε σφαίρες το µεσηµέρι της 20ής Απριλίου 2013 στο κέντρο της Πάτρας, µπροστά στα µάτια δεκάδων περαστικών, ακόµη και µικρών παιδιών.

Ο φόνος αυτός φέρεται να είναι η συνέχεια του διπλού φονικού, που είχε διαπραχθεί τα ξηµερώµατα της 17ης Απριλίου 2013 έξω από το νυχτερινό κέντρο «Bijoux», στην οδό Σαχτούρη. Τότε νεκρός από τα πυρά των πιστολέρο έπεσε ο Βασίλης Σινούρης, ενώ λίγη ώρα αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκοµείο και ο Κώστας Φράγκος.

ΜΜΕ της Πάτρας και των Αθηνών θέλουν ως εµπλεκόµενο στη δολοφονία της Τετάρτης έναν εκ των δύο καταζητούµενων για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Ρόδου.
Πρόκειται για τον Δηµήτρη Βαρβαρέσο, αδελφό του Διονύση Βαρβαρέσου, ο οποίος ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο µε τον Παναγιώτη Τσίρκα και από καθαρή τύχη γλίτωσε το θάνατο από τα πυρά των δολοφόνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τρίλεπτο βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος έχει καταγραφεί όλο το σκηνικό της μαφιόζικης εκτέλεσης του 35χρονου Βασίλη Σινούρη και του 32χρονου Κώστα Φράγκου έξω από κλαμπ στην Πάτρα.
Έξω απ’ αυτό βρίσκονται τρία άτομα. Ο Σινούρης, με την πλάτη γυρισμένη στο δρόμο, ο Φράγκος και ένας ακόμα, 42 ετών. Αρχικά ο συνεπιβάτης της μηχανής πυροβολεί επανειλημμένα τον Σινούρη και στη συνέχεια τον Φράγκο ενώ ο τρίτος της παρέας προλαβαίνει να κρυφτεί, γλιτώνοντας απλά με έναν ελαφρύ τραυματισμό. Ο Φράγκος προσπαθεί να αποφύγει τα πυρά αλλά δέχεται την χαριστική βολή, όπως και ο Σινούρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις πρώτες βολές, οι δράστες γύρισαν προς την κάθοδο και άρχισαν να πυροβολούν ξανά, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.

Οι δύο άτυχοι άνδρες διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, όπου ο Σινούρης υπέκυψε στα τραύματά του ενώ ο Φράγκος κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.
Στο σημείο του περιστατικού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, βρέθηκαν 23 κάλυκες των 9mm.

Η δράση τους

Θυµίζουµε ότι οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο αφαίρεσαν από την τράπεζα το χρηµατικό ποσό των 24.625 ευρώ, το οποίο εγκατέλειψαν σε σάκο στο αυτοκίνητο. Στο ντουλαπάκι του συνοδηγού βρέθηκαν η άδεια κυκλοφορίας του οχήµατος ενός 24χρονου, κατοίκου Πάτρας και µια κάρτα ανάληψης µετρητών της Εθνικής επ’ ονόµατί του. Στο κάθισµα του συνοδηγού βρέθηκε ένα τσαντάκι µέσης, χρώµατος µαύρου, που περιείχε 160 ευρώ και ένα δελτίο ταυτότητας.

Σηµειώνεται ότι η δικογραφία που σχηµατίστηκε σε βάρος των δύο καταζητούµενων Πατρινών, που διέπραξαν την θρασύτατη ένοπλη ληστεία, συσχετίστηκε ήδη µε όµοια που σχηµατίστηκε σε βάρος τους για ληστεία στην Eurobank της Ναυπάκτου, την 24η Αυγούστου 2012.

Οι δύο Πατρινοί δράστες, κατηγορούµενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση κατά της αρχής, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, κατόρθωσαν να διαφύγουν από το νησί και να διαπράξουν νέα ληστεία στην Πάτρα, απ’ όπου και κατάγονται.

Εχει προκύψει ακόµη ότι ήταν συγκατηγορούµενοι σε δικογραφία µε τον απόστρατο αστυνοµικό Νικήτα Μαυρίκη, που δολοφονήθηκε σε ξεκαθάρισµα λογαριασµών τον Ιούνιο του 2011 και είναι ο ένας εκ των δραστών της ληστείας στο υποκατάστηµα Ακαδηµίας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδ/σου, την 9η Σεπτεµβρίου 2010.

Στο «δίδυµο» αποδίδεται εξάλλου και η ληστεία στην Alpha Bank στο Ρίο της Πάτρας, την 26η Οκτωβρίου 2012 µε λεία 18.655 ευρώ. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν τους δύο δράστες, από τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, που κατεγράφησαν από τις κάµερες ασφαλείας του υποκαταστήµατος, αφού, δεν φορούσαν κάποια κουκούλα, κράνος ή µαντήλι για να κρύψουν τα πρόσωπά τους, αλλά και από τα στοιχεία της πινακίδας του οχήµατος, που αυτόπτες µάρτυρες κατάφεραν να συγκρατήσουν.

Διέφυγαν µε δίκυκλη µοτοσικλέτα, που είχε αφαιρεθεί µια εβδοµάδα ενωρίτερα από ηµεδαπή στην Πάτρα.

Η Σταρ Ελλάς και ο Αλέξης Φράγκος

Στο μεταξύ προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από την 1η Μαΐου μετά την απολογία του ενώπιον του τακτικού Ανακριτή της Πάτρας ο 31χρονος Αλέξης Φράγκος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Πάνο Τσίρκα. Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής και ότι τον θεωρούσε υπαίτιο για το φόνο του αδελφού του Κώστα.

Ο Αλ. Φράγκος συνελήφθη στις 28 Απριλίου στην Αθήνα. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση ανδρών των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Πατρών. Επιπλέον εκτός του Αλ. Φράγκου, οι Αρχές συνέλαβαν και άλλα πέντε άτομα, τα οποία βρίσκονταν μαζί με το Φράγκο τη στιγμή της επέμβασης των ανδρών της αστυνομίας.

Οι πέντε κατηγορούμενοι για υπόθαλψη του 31χρονου συμπεριλαμβανομένης και της πρώην Σταρ Ελλάς Διονυσία Κουκίου αφέθηκαν ελεύθεροι.