Πολιτική

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; o Μπαλτάκος και οι παπάδες

baltakosΗ χειρότερη κυβέρνηση της πρόσφατης ιστορίας έκανε και πάλι το θαύμα της. Για την ακρίβεια το τελευταίο είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες, όταν δάκρυσε η εικόνα του Αγίου Ιννοκεντίου Μόσχας λόγω του αντιρατσιστικού. Αυτό με την σειρά του οδήγησε και το συντηρητικό παπαδαριό να ζητήσει από τον πρωθυπουργό την απόσυρση του νομοσχεδίου-Οδύσσεια, πράγμα που είχε ζητήσει χθες και ο “Τάκης” Μπαλτάκος.

Και τι έκανε ο πολύς Σαμαράς, ο άνθρωπος που δεν κολλάει όταν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις, να δοθεί η ΔΕΗ έναντι πινακίου φακής ή να επιβάλλει με το ζόρι κάθε τι που ζητάει η τρόικα και η Μέρκελ; Ο αποφασισμένος πρωθυπουργός που δεν νοιάζεται για το πολιτικό κόστος όταν πρόκειται να προχωρήσει η “νέα μεταπολίτευση”; Υποχώρησε μετά το γράμμα ενός μητροπολίτη και την παρέμβαση του “Τ’άκη”που δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί νομικό έκτρωμα επιστροφής στον σκοταδισμό του μεσαίωνα». Προφανώς η Αναγέννηση είναι η Χρυσή Αυγή.

Είχαν προηγηθεί βέβαια και οι αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για το νομοσχέδιο. Αλλά γιατί δεν παίρνει καθόλου υπ’ όψιν του ο κύριος Σαμαράς τις αντιδράσεις των βουλευτών του όταν πρόκειται για άλλα κρίσιμα θέματα, που αφορούν την επιβίωση της χώρας και των ανθρώπων της; Διότι αυτή η κυβέρνηση εκτελεί τα συμβόλαια των οικονομικών δολοφόνων από τα οποία παίρνει το ποσοστό της. Το κυβερνητικό στρατόπεδο θα κάνει ότι μπορεί να παραμείνει στην εξουσία- μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 αν δεν καταφέρει να μαζέψει τους 180 βουλευτές οπότε η σαπίλα θα συνεχιστεί- ακριβώς επειδή κάνει πλιάτσικο. Η ΝΔ και η πασοκική της συνιστώσα ρεφάρουν τα κομματικά τους ταμεία, ενώ τα ηγετικά στελέχη κονομάνε και για πάρτη τους.

Απομένει βέβαια η διεθνής κοινή γνώμη και οι ξένες κυβερνήσεις, στις οποίες ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί την ψήφιση του αντιρατσιστικού μετά τις δολοφονίες των νεοναζί και τόσες αναβολές. Δεν υπάρχει έκθεση διεθνούς οργάνωσης, η τελευταία δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις το Σαββατοκύριακο, που να μην επισημαίνει ακριβώς την ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου. Αλλά σιγά να μην ιδρώσει το αυτί των Σαμαροβενιζέλων για την διεθνή εικόνα και τις συμμαχίες της χώρας. Αυτοί απλώς μπάζα κάνουν. Την χώρα κυβερνάνε οι παπάδες κι ο Μπαλτάκος.