Media

Κρίσιμη η απόφαση του δικαστηρίου την Τρίτη για το μέλλον του ΔΟΛ

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

dol

Η επόμενη ημέρα του ΔΟΛ αλλά και το οικονομικό αύριο των 500 εργαζομένων του κρέμονται από την δικαιοσύνη, η οποία την Τρίτη το πρωί θα αποφασίσει εάν θα βάλει «φρένο» στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού.

Παράλληλα όμως θα αποφανθεί για το εάν θα ξεμπλοκάρει εκείνον τον λογαριασμό, από τον οποίο μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες.

Το αίτημα έγινε από τις 4 πιστώτριες τράπεζες- προκειμένου να υπάρξει δίχτυ προστασίας από τους πιστωτές που μπορεί να ζητήσουν εκποίηση στοιχείων λόγω οφειλομένων- οι οποίες ζητούν την μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ και σε αυτό το αίτημα έκαναν παρέμβαση οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Στο αίτημα, τράπεζες και εργαζόμενοι ζητούν να μην γίνει καμία κίνηση εκποίησης μέχρι τις 3 Μαρτίου οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάσει το νόμο Δένδια.

Οι δικηγόροι του συνόλου των εργαζομένων στο ΔΟΛ ζήτησαν, από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, να εξαιρεθεί ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες. Ετσι, οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να παραμείνουν στη θέση τους και τα έντυπα «ζωντανά», ώστε να μην απαξιωθεί οικονομικά ο Οργανισμός όταν θα βρίσκεται στο βήμα της ειδικής διαχείρισης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών στους δικηγόρους των δύο πλευρών, αν και ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου του ζήτησε να εκδώσει την απόφαση αύριο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, τους έδωσε προθεσμία να καταθέσουν τα σημειώματα τους και θα εκδώσει την απόφαση του το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.